rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

memberi peluang...patut ke tak????




perlu ke kita memberi peluang ke 2 kepada seseorg apabila kita terluka???
hmm sebenarny tak salah membari peluang ke 2..kerana semua orang wat salah, dan apabila satu pihak itu dah menyedari akan kesalahan ny.. tak salah sekiranya kita memaaf kan nya, secara tak langsung akan memberikan peluang untuk mereka mamperbetolkan kesalahan itu...tapi make sure la masalah tu tak berulang lagi kn???

hmm tetiba je terpikir seme nie.. nie gara2 jadi kounsler tak bergaji yg sememangnya tak profesional..hehehe
maaf tu sebenarnya besar makna die.. die gak bererti "menghapus"...
menghapus apakah itu.. haaa tu yang kita nk tau tu... hehehe
menghapus benda2 yang membawa kesan yang kurang baik dalam hati yang kadang-kadang sangat menyakitkan(mgkinkah??) hehehe...

sebenarnya bila kita terlalu mengikut rase hati, keputusan yang kita ambil kadang-kadang ley wat kita menyesal..
sebab tu la kita tak ley wat keputusan sebarangan je... lebih-lebih lagi bila melibatkan banyak pihak n melibatkan masa depan.. huhuhu haruslah berfikir pnjang dulu....<> hahahaha

tapi kan, kadang-kadang bila kita dah tak marah org tu, dah tak de feel pape pon.. tapi still tak ley jadi mcm dulu,maksudnya macam masa sebelum ade problem... ngpe ye?? sepatutnya kalau dah maafkan mesti la takde kesan luka dalam hati kn??
klo still terase tu, maknenya masih ada dendam yang membiak dalam diri tu kan?? huhuhu

tapi kalo kita tak terlalu memikirkan benda tu semua.. mgkin satu hari nanti, semua tu akan menjadi seperti sediakala...
cuma ianya memerlukan sedikit masa untuk memulihkan keadaan kepada asal.. huhuhu.. yela sebab bila kita selalu pikir benda yang menyakitkan tu, lama2 kita pulak rase sakit hati.. tu yang wat susah nk maaf kan.. padahal halnya bukan besar pon masalahnya.. tapi ye la.. kita kan manusia biasa, yang penuh dengan pelbagai perasaan...aish..hehe

tapi sekurang-kurangnya dengan memaafkan seseorang tu, mgkin akan ley wat sumting tu berubah ke arah yang beak,tapi tgk keadaan la.. klo dah mmg hati mmg keras gler... maaf pon still wat gak.. klo macam tu.. tu nama nya kena ajar ngan batang penyapu tu... hehehe oh kenapa batang penyapu?? sbb biasanya orang2 tua slalu ckp mcm tu, hahahaaaahahahahaha








2 luahan hati mereka:

idn said...

ooo sama la ngn tun musa hitam dulu2.....

dia asalnye timbalan presiden umno and timbalan perdana menteri....


pas kluar parti...masuk blk parti.... dia setuju utk kembali sbg timbalan presiden umno... tp tidak sbg timbalan perdana menteri...


mcm tu la ibaratnya kes awk ni....

--PopCorn-- said...

huhuhu.. sebarang unsur2 politik tidak diterime ye.. huhuhuhu

Post a Comment