rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

nama awak?? nama saya?? nama???



salam, haa.. ari nie popcorn nk share sumting ngan korang semua.. pasal nama2 yang bagus untuk dinamakan untuk bakal2 baby.. hehehe "baby" dalam istilah yang betul yer.. bukan baby yang dipanggil oleh sumone yang special.. hehehehe

tadi selepas dinner nasi ayam penyet+ air coklet popcorn terus cari ubat, alamak dah abis.. adoii.. camne nie?? oh no.. akan berhadapan dengan 15 hari tanpa ubat.. camne nk makan macam2 nie?? tak ske berpantang!!! oh no.. makk.. cepat beli ubat.. huhuhu... ok nie bukan cerita yang sebenar yang nak dibentangkan.. sebenarnya lepas habis makan and tak jupe ubat, popcorn terus belek intenet nak cari cara sementara waktu yang boleh gantikan dengan ubat tu.. oh no.. jawapan yang ditemui hanyalah berpantang.. adoii... huhuhuhu...

semasa pencarian tu, popcorn ade jupa "nama-nama islam" yang sesuai untuk diletakkan untuk baby yang baru lahir.. haa.. kat sini popcorn letak sikit2 nama2 siap dengan maksud2nya sekali.. hehehe... tengok la mane2 yang berkenan yer...

Qaid Danial - Ketua, pemimpin & nama Nabi

Anas Faqih - Kemesraan, cinta, kasih & yang mengerti

Hannah Hamra - Kasih sayang & kemerah-merahan

Fatih Haziq - Pembuka, perintis & cerdik, pandai

Wafiy Farisi - Setia, jujur & nisbah

Marsya Lidiya - Subur menghijau & remaja, muda

Fawwaz Fikri - Berjaya & fikiranku

Iwani Maisarah - Takhtaku & kekayaan, kesenangan

Nusrah Naqiyah - Pertolongan & bersih, suci

Mirza Marzuqi - Anak baik & rezekiku

Muzfirah Marha - Yang menang & periang

Iqbal Muqri - Kejayaan & ahli ibadat

Aqil Lutfi - Belajar, terpelajar & kehalusanku

Munifah Qistina - Yang tinggi dan cantik & keadilan

Najwa Wardah - bisikan rahsia & bunga mawar

Qaid Zarqani - Ketua, pemimpin & nisbah

Rayyan Zikry - Kepuasan, pintu syurga untuk orang yang berpuasa & ingatanku, kenanganku

Farzana Fathiah - Bijak, pandai & pembukaan, kemenangan

Filzah Hanisah - Belahan jiwa & yang takwa

Adib Iqbal - Pujangga & kejayaan

Irdina Qistina - Kehormatan kami & keadilan

Aqil Jufri - Belajar, terpelajar & keluasan, di tengah

Izz Fathi - Kekuatan & pembukaanku, kemenanganku

Musyrif Fawwaz - Tinggi, pengawas & berjaya

Tahzir Rifai - Usaha memberi peringatan & Yang tinggi dan mulia

Wazif Farisi - Yang tekun, gigih & nisbah

Ubaid Darwisy - Hamba, sahabat Nabi & warak

Damia Nafizah - Kebijaksanaa, kebajikan dan keberkatan & jendela

Zahir Rayyan - Cemerlang, warna cerah, yang cantik, berseri, bright, shining & kepuasan, pintu syurga untuk orang yang berpuasa

Haikal Afham – pokok yang besar dan subur & yang pandai

Rayyan Darwish -kepuasan,pintu syurga untuk orang yang berpuasa & warak

Hamdani Israq – terpuji & memberi sinar

Iffah Farwizah – suci, terpelihara menang, berjaya

Darwish Dawani – Warak & nisbah


haa.. nie la sebahagian daripada nama2 yang popcorn pilih untuk letak dalam blog nie.. sebenarnya banyak lagi nama2 yang ada.. korang semua cari la lagi yer...hehehe.. pastikan nama2 yang kita pilih tu ada maksud yang baik2 untuk kita bagi pada seseorang.. sebab nama n panggilan tu adalah doa kita kan.. lagi bagus kita panggil dengan nama penuh sebab nama tu jugak bawak rezeki kita....
tapi kn, popcorn guna nama popcorn.. huhuhuhu camne nie??? hehehe


notes: vann ixat, pilih tujuh name yang anda suka yer.. kenape 7?? tett hehehe

5 luahan hati mereka:

--PopCorn-- said...

Izz Fathi nama yang popcorn ske.. hehe

nabilah said...

haa,,bru leh komen! skenyer ati,,nk sgt bkomen kat sni,,haha,,
nk plih gak nme yg i like!
Hannah Hamra,Marsya Lidiya,,hehe..

pop,tu bru plih 1,,,6 lg? hehe,,knp 7 ek? hehehehe,,(ingin tau),,,haha

--PopCorn-- said...

haha.. ala ila nie...
wat org jelez je.. hehehe
pilih la ila... 7 yer.. 4 laki 3 ppuan..

ehem.. ngpe 7 yer...
hmm ikt sunnah.. hehehehe

nabilah said...

hahaha,,,
ala,,4 laki,,3 prmpuan,,utk fara je,,fara n ixat r kne plih,,i xnk msuk cmpur,,,haha,,
ke u nk bg pnghormatan jgk utk i bg nme utk2 ketjuh2 ank u tu? no hal,,,,haha,,

--PopCorn-- said...

oh no.. i tak nk u pilih.. nanti seme name anak2 i jadi bluekey.. hahahaha...
kebiru2 je name ank i nanti..

biar papa die je la pilih... hahaha

Post a Comment