rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Kad ATM baru lagi...

PENDAHULUAN..
Assalam, haa.. hari ini popcorn berdepan dengan satu masalah yang mencemaskan lagi merungsingkan....huhuhu.. tapi nasib baik la dapat diselesaikan dalam masa yang sama.. alhamdulillah.. 9.00 am, "kak farah!! kak farah!!!" bergema suara manusia dengan bisingnya....suara siapakah itu??? owh "budak Rabbit" rupanya..dengan muka baru bangun tdo, popcorn bukak pintu.. dah nak balik kampung dah rupanya... ok bye jiran ku... tinggal la popcorn dengan ida..aish.. seme orang dah balik kampung..hmm~~~

ISI KANDUNGAN
ok, cerita bermula apabila melangkahnya kaki keluar dari bilik dengan nawaitu melawat SUB-UTM..hehehe.. belum sempat kaki melangkah 10 langkah, perjalanan ditahan oleh pakcik pejabat kolej yang jaga stor.. terpaksa la bebual dengan dia dulu.. huhuhu banyak jugak cerita yang dapat tahu dari dia..huhuhuhu.. sesiapa nak tahu gosip terbaru kene call or buat appointment dulu la yer..hehehe

seterusnya perjalanan diteruskan ke destinasi utama.. popcorn bersama kawan-kawan (ila,ida dan jue) sama-sama menuju ke bus stop.. haa.. tau tak hari ni kiteorang naik BAS BARU!!!! huhuhu.. waaahhhh.. kaya betul UTM nie... banyak betul bas-bas yang disediakan untuk pelajar... TQ UTM...huhuhu

bas ke kolej 11 yang baru lebih kurang la macam ni..kn?? hahaha

sesampainya di sana, niat utama terus dilaksanakan.. setibanya di mesin ATM kat SUB tu, hmm ramai la pulak student nak keluarkan duit.. sebagai seorang yang berdisiplin lagi baik hati..hahahaha popcorn beratur menunggu giliran untuk keluarkan duit yang kakak kesayangan masukkan tu... hehe.. pokai biase la..huhuhu
ATM-UTM skudai

Ehem, dengan yakinnya popcorn megikut prosedur yang simple lagi senang untuk keluarkan duit tu... tiba-tiba!!!!! erk!! alamak!!!! oh no!!! silap masukkan no pin.. macam mane nie?? alahai.. kad tak diterima lagi.. ape perlu wat!!!!!!!!!!!! taidakkk... ok jangan cemas... fuh.. nasib baik ila and jue ade di sebelah.. terus je kiteorang serbu masuk dalam bank tu.. tanya apa nak buat seterusnya...

setelah berbicara dengan lemah lembutnya, maka jalan penyelesaiannya ialah "WAT KAT BARU!!" dam!! baru je wat 13 hari yang lepas, dah kene wat baru... OMG!!

langkah pertama yang perlu diambil, balik bilik ambil buku bank... alahai,dugaan betul.. hmm lunch tadi RM2 jer.. tu pon makan tak habis.. takpe la.. kene selesaikan jugak hal nie.. kalau tak, confirm tak tenang punya.. dah la duit dah takde, dalam bank pon dah tahap apas dah..hehehe.. nak tak nak terpakse la selesaikan jugak, selepas makan and balik naik bas pak cik hndustan tu, tetiba nampak Mas tengah start kereta nak balik kampung.. dan2 cakap nak tumpang untuk pergi SUB balik..hehehe.. dengan larian selaju yang mampu.. popcorn berlari ke bilik ambil buku bank.. fuh nasib baik ada... erm sangat berterima kasih dekat Mas sebab hantar popcorn and ila semula ke sana... huhuhu... ila tu orang cakap tak payah teman nak jugak teman.. huhuhu terharu betul ada kawan macam tu... muaxxx,, sayang ila sangat-sangat....

Alhamdulillah..semua urusan kat bank berjalan dengan lancar... baik betul la pekerja bank kat sana...dan akhirnya dapat la kad ATM baru setelah dipotong RM12 dari bank..hukhukhuk.. sedihnya..nak buat macam mana..kene la terima, salah sendiri kan, kene la tanggung sendiri.. bajet untuk hidup di UTM beberapa hari ini kene cut la sikit,ye ker??? huhuhu


melabur dalam perbankan islam

PENUTUP
huh!!! dengan berlakunya kes yang sama tapi tak serupa ini.. popcorn berjanji pada diri popcorn akan lebih berati-hati pada masa akn datang.... moral of da story,jangan lakukan kesilapan yang sama, nanti yang susahnya diri sendiri jugak++ kawan yang terlibat dalam cerita....hehehe

wasalam

3 luahan hati mereka:

nabilah said...

fara!!
pe yg da jd ni??? haha,,
anyway,nothng 2 say,,it's small mtter frenz,,
mse ssh,of course la kne sme2,,ble sng,apetah lg kn? hehe..

Fee dAs said...

wuaa! tol ke bas bru utm cm2?gempak nye~ x sbr lak nk naek xD
erm...erm...cne r ley tlupe pssword.isk3..rm12 tue.ley wt mkn 3 ari.hehe

siti zulaiha said...

salam k.fara...sowi late following ur blo0gy...ct terlupe ur blo0gy la...heeee^^ ape2 pun ct da follow...and hye..cam ne la k.fara leh lupe nie...hahahah cepat tol da tua...laen kali catat la kat mne2 password tu..
kat mesin atm tu k..samat ckit...heee^^

Post a Comment