rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

.....WHY????


I don't know what was happened,
and also don't know how to solve this problem ..
I never had an argument with her, but why she is so?
help me to solve this problem please .. I really didn't like this situation..
thanks to her friends who did not make this more complicated..




omsik!!

hmm rase macam nak jer balik umah..
tah kenape rase rndu je kat family.. dah la baru 3 mggu duk UTM nie..
ade je kawan2 yang wat popcorn hepi.. tapi still nak duk ngan family... hahaha
tu la duk umah je mase cuti... ngusik adik jer keje masa kat umah... hahaha
dah jadi rndu giler mcm nie... rndu ny la kat family..huhuhu
ayah, mak, kak fatin, adik asifa n adik atikah.. kak ngah nak balik umah!!! hahaha
rndu sangat dah nie!!!!

mak!! ayah!! rindu la... huhuhu

muka kak fatin kejut!! hahaha

dengan adik2 masa makan piza dekat kepong.. bday dieorg...

kolam air panas kat selayang_jalan2 masa cuti hjng mggu





memanah bertukar menjadi kayak....



lenguh tangan!! lenguh tarik kayak neak ke tebing.. hahaha tak gerak kot kayak tu ble popcorn tarik.. hahahaha tapi syok sangat.. dapat pengalaman baru bermain bersama kawan2.. hahaha tapi aku asyik langgar tebing je.. sian sarah yang kene control kayak!! hahaha...
penat kot!! hehehehe... memang syok!!! tapi part paling syok biler nak balik!!
hahaha neak viva zaty 8 orang!!! hahaha
tak tau la sape berat.. sudah semestinyer popcorn la paling ringan!!! hahahaha
tetttt!!! huhuhu.. pape pon hari nie walaupon penat, tapi sangat heppy!!!
sayang korang seme.. muaxxx



kawan?? sahabat???


ok tell me..
pe tu kawan???
pe tu sahabat???
camne nak bezakan kawan dengan sahabat?





Hari yang PENAT!!!


ok, hari nie dah la kene bangun awal.. takpe tu tak kesah lagi.. yang jadi kesah nya..
kelas seawal kol 7 pagi.. aish.. dah lame zaman klr kol 7pg utk pg kelas dah berlalu.. mase pg sekolah ley r... hahahahaha.. tapi nasib beak "cikgu" tu ade kejutkan pagi tadi before die pergi mengajar.. huhuhu semangat cket..

dari hostel dah la kene jalan ke fakulti.. aish!!! penat.. ok takpe... awal pagi...
ley la trme sbagai senaman pagi walaupon hati nie memberontak tak nk jalan.. hahaha
klo tak jalan tak sampai lak...huhuhuhu

maka sesi ambil barang pon bermula la... dengan berbekalkan kompas, kaki tiga n pita ukur destinasi kitaorg adalah lot 1011.. dem!!!! mane lot tanah tu??? berdasarkan kitorang punya peta n plan, lngsung tak tertera nama jalan... yang ada hanyalah simpang 4, simpang 3 n jalan mati...
wei UTM nie besar kot... mane nk cari jalan mcm tu??? byk kot!! mane satu??? arghhh!!!

ok, rujuk koordinate!! fine.. G10 maklmat yang agak mudah di nampak, tapi secara nyatanya, manakah die di alam bumi ini??? hahaha
depan Fakulti Kejuruteraan Elektrik??? oh ok.. nanti kitorng pergi.. dah tak larat nk jalan lagi pagi tadi.. dah 4 jam asyik jalan je.. hahaha siap pusing satu padang UTM lagi.. haish!! selame nie tak penah aku pusing padang tu.. tapi di sebabkan nak cari batu sempadan,terpakse la pusing2... tau tak batu sempadan tu macam mane??
oh klo korang jalan than tersepak batu.. huhuhu tgk2 la, mgkin tu la batu sempadan.. hahaha sikit pon tak menarik perhatian.. hahaha dah la tak comel.. wat penat je cari jauh2...hahahaha
tapi pe yang kitorg cari tu, bukan la batu sempadan lot tanah kiteorg!!!
dem!!! sangat menyakitkan kaki n hati.. hahahaha
muke pon dah burn... aish!!! tak kn biarkan bakal husband putih dari kite!!! huhuhuhu
takpe2.. nanti akan ku bawa payung yang selalu melindungiku sewaktu hujan dan panas.. hehehe bkn stakat payung, topi pon nk bawak!!! hahahaha
hmm setiap kali wat kerje ukur msti penat gler.. patut la juru ukur tanah byk duit.. padan la ngan kerje dieorg,huhuhu

pape pon, ble pikir balik.. macam lawak je ari nie... huhuhu tgk pelan pon dah macam2 debat yang klr... yela ade 6 kepale... banyak la idea nya.. huhuhu ok pape pon hope this sem tak la mcm before nie.. huhuhu byk mean2 mase wat kerje padang..

kepade sarah,ana,syuk,izat,n nasrol... hope kite dpt wat yang terbeak utk sem nie walaupon kita dapat tanah lot yang paling susah...huhuhu
---bye----


memberi peluang...patut ke tak????




perlu ke kita memberi peluang ke 2 kepada seseorg apabila kita terluka???
hmm sebenarny tak salah membari peluang ke 2..kerana semua orang wat salah, dan apabila satu pihak itu dah menyedari akan kesalahan ny.. tak salah sekiranya kita memaaf kan nya, secara tak langsung akan memberikan peluang untuk mereka mamperbetolkan kesalahan itu...tapi make sure la masalah tu tak berulang lagi kn???

hmm tetiba je terpikir seme nie.. nie gara2 jadi kounsler tak bergaji yg sememangnya tak profesional..hehehe
maaf tu sebenarnya besar makna die.. die gak bererti "menghapus"...
menghapus apakah itu.. haaa tu yang kita nk tau tu... hehehe
menghapus benda2 yang membawa kesan yang kurang baik dalam hati yang kadang-kadang sangat menyakitkan(mgkinkah??) hehehe...

sebenarnya bila kita terlalu mengikut rase hati, keputusan yang kita ambil kadang-kadang ley wat kita menyesal..
sebab tu la kita tak ley wat keputusan sebarangan je... lebih-lebih lagi bila melibatkan banyak pihak n melibatkan masa depan.. huhuhu haruslah berfikir pnjang dulu....<> hahahaha

tapi kan, kadang-kadang bila kita dah tak marah org tu, dah tak de feel pape pon.. tapi still tak ley jadi mcm dulu,maksudnya macam masa sebelum ade problem... ngpe ye?? sepatutnya kalau dah maafkan mesti la takde kesan luka dalam hati kn??
klo still terase tu, maknenya masih ada dendam yang membiak dalam diri tu kan?? huhuhu

tapi kalo kita tak terlalu memikirkan benda tu semua.. mgkin satu hari nanti, semua tu akan menjadi seperti sediakala...
cuma ianya memerlukan sedikit masa untuk memulihkan keadaan kepada asal.. huhuhu.. yela sebab bila kita selalu pikir benda yang menyakitkan tu, lama2 kita pulak rase sakit hati.. tu yang wat susah nk maaf kan.. padahal halnya bukan besar pon masalahnya.. tapi ye la.. kita kan manusia biasa, yang penuh dengan pelbagai perasaan...aish..hehe

tapi sekurang-kurangnya dengan memaafkan seseorang tu, mgkin akan ley wat sumting tu berubah ke arah yang beak,tapi tgk keadaan la.. klo dah mmg hati mmg keras gler... maaf pon still wat gak.. klo macam tu.. tu nama nya kena ajar ngan batang penyapu tu... hehehe oh kenapa batang penyapu?? sbb biasanya orang2 tua slalu ckp mcm tu, hahahaaaahahahahaha








shopping...

As salam...
pernah tak korang shopping sampai lupe segalanya?? huhuhu
klo ye, mcm mane cara kita nak atasi masalah nie ye...
hmm semalam saya pergi plaza angsana, syok gle shopping kat sane
betuah kot... banyak sangat sale semalam.. sampai 70%..
rasa macam nak borong semua je.. huhuhuhu
tapi bawak balik 8 helai tshrt je... huuhuhu
adakah ianya melampau??? itu yang menjadi tanda tanya... hehehehe
tapi baju kan satu keperluan.. huhuhuhu
berguna kot..tapi kenape ye??
bila cakap dekat pengurus bajet ekonomi..
still kene marah sbb membeli dgn byk nya.. huhuhuhu
adoiii...sakit telinge dengar penceramah bebas tu berceramah secara percuma.. hehehe
bebakul-bakul marahnya... hehehe...
takpe la... insyllh nanti akan lebih beringat-ingat bila membeli... huhuhu