rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

wat da fish???

kisah bermula...
lagu HOW DO YOU SLEEP berdering bising menandakan fon popcorn berbunyi...
tertera nombor yang tidak dikenali... +6012.......

fon popcorn tak macam ni la... comel sikit la... hehehe



popcorn: heloo???

L: heloo??? saye tak suka awak...

popcorn: hah??? nak cari siapa nie??? salah nombor ker??

L: tak, saya memang cari awak....

popcorn: oh ok... tapi mengape??

L: boyfern saya suka awak...

popcorn: hah??? siapa??

L: M...K..., dia boyfren saya.... saya tau awak tak kenal dia... tapi dia suka awak...

popcorn: hah?? ape nie??? tak faham la... pehal pulak kaitannya dengan saya??

L: saya nak mintak awak jangan layan dia kalau die contact awak...

popcorn: memang saya tak layan orang lain selain izzat saya..

L: ok, terima kasih... tutt tutt tutttt tuttt tuttt...


hah??????


oh no.. pe la masalah minah nie... mengomm betul la...

jangan la jadi macam ni sebab lelaki...
malu la sikit oiiiii
tak paham betul.. ade jugak orang macam nie....

pening penulis jadi nyer...



moral: jangan jadi macam ni ye...

aidiladha ku...



As salam aidiladha diucapkan kepada semua umat islam di seluruh dunia, haha.. bajet gempak je blog nie.. macam la semua orang bukak...hehehe...

dalam kemeriahan sambut aidiladha kali nie, meriah ker??? hehehe...
popcorn jatuh sakit pulak.. badan naik merah-merah. alegik kot... hehehe..
hmm ayah pulak asyik batuk je.. sampai tak larat...
popcorn sangat risaukan kesihatan ayah.. hope satu hari nanti, ayah dapat berhenti rokok..amin..



ok, sampai sini saje la.. popcorn tak ada idea nak merapu banyak-banyak..hehehe.. tata...


p/s: tau tak camne cara nak berhenti merokok????

pengajaran dari peristiwa semalam... hehehe

As salam
setelah 2 hari balik rumah yang merupakan tempat paling selesa untuk "study", barulah popcorn ada kesempatan untuk mengupdate blog ini.. bukan sebab malas nak update, tapi disebabkan tanggungjawab dan perkara-perkara lain, popcorn kukurangan masa untuk membuka blog ini.. hehehe...

ok, bercerita mengenai perkara berlaku semalam... sebenarnya popcorn keluar dating dengan tunang popcorn semalam... hehehe.... tettttttt
dengan menggunakan perkhidmatan awam, popcorn memulakan perjalanan dengan langkah bersemangat.. =)


destinasi popcorn adalah MID VALLEY megamall KL,


ok sekian melangkahnya kaki ke midvalley, popcorn menuju ke mesin automatic teller machine yang lebih dikenali sebagai ATM... nak tau ape terjadi masa kat mesin ATM tu??
hmm kad popcorn lekat... sedih sangat.. tapi lepas 2 minit lekat lam mesin ATM tu, popcorn terus berurusan dengan pihak bank.. alhamdulillah, selesai masalah.. tapi kena tunggu beberapa hari untuk dapatkan semula kad popcorn tu.. huh..

selepas tu popcorn pergi intai2 cerita TAKERS


dari pandangan popcorn cerita nie ok la...
tapi tak la best sangat.. cuma aksi2 lam filem nie best la..hehehe
terlalu ramai pelakon, muka lak susah nak ingat, so popcorn agak pening untuk ingat kisah-kisah setiap pelakon tu.. huhuhu...
dari 5 bintang popcorn bagi 3 bintang...


semalam popcorn balik rumah awal la sikit.. hehehe.. sebab sempat solat asar kat rumah..
tapi semalam popcron basah sebab mandi hujan.. hehehe..
lepas keluar dari stesen KTM kepong sentral tu, hujan lebat sangat.. popcorn terpaksa redah hujan dan basah kuyup masa sampai dekat rumah.. hehehe...
malam tu pulak badan popcorn mula terasa kepanasan,
maybe nak demam.. tapi popcorn terus ambil langkah pencegahannya.. hahaha..

kesimpulannya, hari semalam banyak mengajar popcorn supaya lebih berhati-hati dalam wat kerja, hehehe...

terKunci!!!!


As salam

base on tajuk hari ini, popcorn nak cerita sedikit berkaitan apa yang telah berlaku pada popcorn dalam pukul 7.30 malam waktu tempatan tadi.. yelah waktu malaysia la.. sebab masa tu popcorn sempat tengok jam yang ikut waktu malaysia je...

popcorn tak tau la apa sebenarnya masalah yang dialami oleh pintu bilik bernombor 2-44 ini..
hmm selalu je terkunci sendiri..
masalah betul la dengan pintu ini..

ok2, straight to the poin, panjangnya pendahuluan popcorn...
dalam suasana yang dingin lagi sejuk, sesudah menunaikan kewajiiban seorang muslimah, popcorn bersiap sedia untuk dinner..maka dengan langkah perlahan popcorn menuju ke dapur yang berdekatan dengan niat untuk membasuh tangan sebelum makan, sunat kan...
selepas beberapa saat berdetik, setibanya di pintu bilik untuk masuk ke dalam bilik...
ALAMAK!!!!! PINTU BERKUNCI DARI DALAM... OMG!!!
kunci ada kat dalam bilik...???!!!???

suasana yang sunyi mula bertukar menjadi cemas... oh no!!
apa nak buat nie??
ILA??? IDA??
ok cepat2 cari dieorang..

fuh, nasib baik dapat pinjam telefon IDA untuk call felo..
fuh, nasib baik felo ada.. ok, sekarang terpaksa turun ke arked angkasa untuk ambil kunci pendua yang pejabat kolej 11 punya...

erk, pakaian popcorn tidak sesuai untuk pergi ke arked..camne n
hmm terpaksa pinjam baju,dan selendang ILA,
alahai hujan pulak.. pinjam payung ILA lagi.. aish berjasa betul dia sorang nie...

alhamdullilah, perjalanan ke arked tiada masalah,
bebarapa minit menunggu, akhirnya felo sampai...
kesian dia, popcorn terpaksa gangu masa dia..
-baiknya dia....teringat zaman silam dengan felo,bad expeirence-

ok, sesudah tu dapat la popcorn kunci yang baru tu..
pinjam kejap je.. esok dah kene pulang ke pejabat balik.. hehe...
aish.. confirmed esok kene bayar saman.. alahai so sad.. =(
tapi popcorn tetap gembira bila dapat masuk bilik popcorn balik.. hehehe...


notes:
1) kene selalu berhati2 dalam melaksanakan tugasan harian...
2) jangan selalu pakai sexy, menyusahkan diri je!! aish...
3) buat kunci pendua, sediakan payung sebelum hujan...



epy bday bell


happy born-day to my beloved friend..
7 November.. hehe

I'm so proud of all you're accomplished,
but i'm more proud that you're my friend..

once a year i get the chance
to wish you birthday cheer..
it please me no end to say,
i wish you another great year,
so happy birthday to you,
from the bottom of my heart,
and may your good time multiply,
till they're flying off the chart!!!


BONNE FATE BELL!!

transformasi...VECTOR-FLOWER

As salam...
haaa.. hari nie atas pengaruh rakan sebaya popcorn telah mentransformasikan blog popcorn..
sebenarnya banyak template cantik-cantik yang popcorn jumpa semasa searching template-template nie... tapi akhirnya yang nie jadi pilihan popcorn...
kalau tak silap popcorn, nama template nie VECTOR-FLOWER.

nak tau ngpe yang ni jadi pilihan popcorn?????
sebab dia nampak simple je, tapi sebelum pilihan dibuat, banyak yang dah jadi pilihan popcorn,
tapi memandangkan yang lain susah nak suaikan dengan gatget yang dah ade,
so yang nie jadi pilihan farah akilah.. =))

tapi sebenarnya banyak function yang popcorn masih tak tau nak guna...
macam tadi, lepas guna template nie tetibe je tak tau camne nak comment.. lawak je.
abis popcorn try bukak tu bukak nie semate-mate nak tau camne kalo nak komen..
akhirnya popcorn jupa jugak.. rupenye juz klik number yang dalam (0) tu je..
contohnya: comment (1)
aish tu pon tak tau.. hehehe

popcorn banyak belajar cara-cara memblog nie daripada blog-blog orang lain..
macam-macam blog popcorn bukak..
tapi bagi popcorn senior2 popcorn dalam memblog nie antaranya blog:

1: chapter 2
seorang kawan popcorn yang popcorn kenal melalui alam maya.. hehe..

adik die punyer blog "my only exception" best jugak..


2. krip krip krup
blog kawan sekolah menengah popcorn
..

3:bukan sekadar cakar ayam
kawan yang popcorn kenal dari tadika and sekolah, tempat mengaji ye jugak..
hmm tapi die nie budak bijak, die pindah ke MRSM.. hehe..
tapi popcorn tak rapat sgt ngan die.. segan..hehe


4: paanartcreative
die ade 2 blog, satu lagi "aku di dalam bekas yang kosong"

abang kepada bell, kawan baik popcorn..


haaa.. tu la die senior popcorn dalam memblog nie.. hehehe...
tau ngape popcorn brani tulis pasal dieorg kat cini??? tak kan bukak blog popcron.... wakakakakakaka...~~~
walaupun dieorg tak ajar popcorn, tapi melalui blog dieorg popcorn belajar menulis blog.. hehehe.

oh ye, MAYBE popcorn akan tukar lagi template nanti..
sebeb popcorn jenis cepat bosan kalau tak de perubahan..

tapi kalo pasal hati, popcorn tak kan cepat bosan..hehehe...
bak kate novel, hidup ibarat ombak dan pantai...
ombak selalu membuatkan pantai berubah,tapi ombak tak kan dapat dipisahkan dengan pantai..
ombak akan selalu cari pantai, tapi keadaan yang akan membuatkan dia berubah..
so macam tu la jugak popcorn,
hati popcorn tak kan berubah
tapi keadaan sekeliling akan berubah..
hati popcorn hanya untuk "dia" saja..
hehehe..


notes:
1:maaf yer bloger2 sekalian, fara curi gambar2 tu dari blog korang..hehe
2: kalo ade pape yang korang tau share r ngan popcorn.. sbb bukan krdt je yang ley share :p
3: sorry ending lari tajuk!! hahahaha