rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Lan-Gu-Age


AsSalam...

Ok, hari nie popcorn nak berbicara mengenai bahasa...
Bahasa merupakan salah satu cara kita berkomunikasi dengan orang lain.. iaitu melalui percakapan dan juga bahasa isyarat...ye ke?? ye la kan???? hehehe
Cara sebutan dan gerak badan membolehkan kita memahami apa yang ingin disampaikan dengan lebih effective... effective in malay pe ek?? ha... translate sendiri.. hahahaha...

04-01-2011 bersamaan hari selasa popcorn telah menemui satu penemuan baru dalam diri popcorn iaitu kepeningan yang nyata akan berlaku pada setiap hari selasa yang lebih famous dengan nama Tuesday..

kenapakah??? apakah???
haa... setiap hari selasa kelas popcorn akan bermula pada jam 8.00 am iaitu kelas LAND DEALING yang akan berakhir pada 10.00 am... rasanya kelas ni maybe tak de masalah bagi popcorn.. tapi tak tau la kot2 nanti pe jadi.. sebab sem lepas dah dapat pengalaman "tu"... hehehe... zzzzzzzzzZZZZZ~~~~

11.00 am-1.00 pm study about LAND ACQUISITION dengan lecturer yang berasal dari Afghanistan... hehehe so tadi english die masih popcorn ley faham lagi... tapi agak takut ngan pe akan jadi nanti..yela, dengar cite macam menakutkan je... tapi cara die ok la... kelas ceria je...

seterusnya, kelas petang pulak bermula 2.00 pm- 4.00 pm subjek PROJECT MANAGEMENT dengan lecturer yang datangnya dari india... haaa... so english die popcorn susah sikit nak faham.. memang kene pay attention lebih la... tapi die ok, cara dia mengajar macam buat kita friend die.. so ok la kot... tapi "berat nanang r nok paham nape ye kabo oo" hahahaha

malam pulak, kelas ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSES... yang nie tak ley nak komen lagi sebab lom masuk kelas lagi... english lagi~~~

kesimpulannya...hari selase popcorn akan berhadapan dengan english yang popcorn rasa orang tu lain, orang ni lain..alahai.. dah la english popcorn giler broken.. nampaknye kene improve my english than try to understand other dengan baiknya...so popcorn membuka tawaran pada sape2 sahaja untuk menjadi guru peribadi popcorn to teach english for me... oh ye, zizan cakap die nak pergi Hollywood and sekarang die teach orang english.. so pe kate ajar popcorn lak??? hahahahahaha~~~~~~ ganjaran die ialah dapat pahala..hehehehe...

ok la.. need to go now.. tired... bye...



2 luahan hati mereka:

nabilah said...

tuesday is our english day!! hahaha..

--PopCorn-- said...

yeah.. that right...

Post a Comment