rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

ADUHAI KOLEJ 11

ASSALAM..

selamat sejahtera semua kawan2 yang cun and hensem...
dah lame popcorn tak bukak blog, maka banyak gile cerita nak dikongsi..
tapi, nak wat camne kan? popcorn tengah sibuk sekarang, lebih-lebih lagi sekarang tak sihat.. so,terpakse la pilih mane-mana cerita yang paling best..

memandangkan sekarang isu pemilihan bilik bagi mereka yang mendapat kuota pengetua kolej 11 tengah hangat dibincangkan..so popcorn just nak gosip-gosip sikit la ngan korang semua...
hahaha.. jahat kan???? who cares???? :p


ok, first of all, perghh popcorn speaking.. hahaha..
ok2 be serious... apakah isu yang hangat sangat tu?????

ok kita introduce panjang lebar dulu cikit yer... sebenarnya dari awal lagi popcorn ade nampak sedikit kekurangan pada sistem pengurusan kali ini... contohnya:

1)masa mula-mula dapatkan borang untuk isi borang kuota pengetua, caranya dengan mendengar ceramah oleh bakal2 MTM... its ok..at least dapat tau siapa calon yang bertanding dengan lebih dekat... tapi kan, sekarang nie popcorn ade dengar idea yang mengatakan bahawa kuota pengetua akan digantikan dengan sistem isi borang secara online sahaja.. so kiranya tiada kuota pengetua la kn??? cube kite renungkan sedalam-dalamnya.. apa effect kalau benda nie jadi??? confirm cara nie tak ley digunakan lagi untuk memanggil kitorang dengar ceramah kan??? by the way, for sure la aktiviti kolej tak dapat sambutan kan??? sanggup tanggung risiko??? invest beribu-ribu untuk satu-satu program, tapi tak dapat sambutan.. well.... renung-renungkan dan selamat berfikir.. hehehehe

2) pembahagian interview, nama ditampalkan di setiap bilik yang akan di interview...
apa yang telah berlaku, ada 4 bilik yang akan digunakan untuk interview..
dan disetiap pintu bilik-bilik tersebut ada senarai nama-nama mereka yang akan di interview...
apa function papan kenyataan??? tak boleh ke letak satu tempat???
ok fine, nak suruh mahasiswa usaha lebih untuk dapat kuota pengetua...
tapi tak rasa ke cara tu menyusahkan warga kolej, dan pada pandangan popcorn yang hidup di alam yang serba kemodennan ini, banyak benda yang dibuat untuk menyenangkan, kerana bila kita menyenangkan sesuatu, kita tidak akan dapat feedback yang negative... dan nampak sangat ketidak seragaman senarai nama apabila ada bermacam-macam tulisan dan warna print yang berlainan... dari situ dapat detect yang ada lebih dari seorang yang wat kerja.. patut la ade yang tercicir nama...

3) thirdly, cadangan popcron waktu interview perlu dibahagikan mengikut hari dan beberapa nama yang terlibat.. sebab kalau semua students datang pada hari yang sama, apa jadi??? anda jugak yang kelam kabut, anda jugak yang akan dikatakan tidak ada sistem yang bagus.. betol tak??? lagipun kalau ada yang tidak dapat datang pada hari yang ditetapkan, boleh inform awal-awal.. mungkin boleh digantikan dengan hari lain.. rasanya jumlah itu tak la banyak dan menimbulkan masalah besar kan??

4) senarai nama siapa yang berjaya/terpilih untuk kuota pengetua dikeluarkan...
terima kasih kerana memudahkan semua warga kolej untuk mengetahui siapa yang dapat dengan menampalnya pada satu board sahaja..
tapi popcorn dapat tahu, ada mereka yang aktif tak dapat kuota.. camne tu??? yang tak aktif dapat pulak??? tetttt... hahhhh.. jawab!!! hahahahahaha jahat giler popcorn...

5) kenyataan berkaitan pemilihan bilik.. hah!! tak nk cte panjang.. jom kite intai kat bawah...

sebenarnya popcorn ada jugak niat nak bercerita, tapi kan masa tengah usha-usha wall kolej 11 dekat facebook tadi, tetibe ternampak ade someone ni dah wat kesimpulan pasal isu yang terjadi.. jom kite bace...

ok la.. tau korang memang tak nak bace pe die tulis kan? ok2 popcorn tau, korang bukak blog popcorn nak tengok popcorn merapu kan?? ok2 biar popcorn je yang summarizes kan...

ok fisrt, key point die adalah, orang yang sepatutnya dapat keistimewaan untuk memilih bilik mereka pada tahun/sem hadapan tidak mendapat hak mereka kerana berlaku masalah dalaman yang katanya ada pihak telah isi untuk orang lain yang tiada hak istimewa tersebut...
istemewa nie bukan yang cacat tu ok?? hehehe

and the second things, pada 30 march 2011 bersamaan hari rabu, telah dikeluarakn notis bahawasanya mahasiswa boleh memilih bilik yang mereka mahukan untuk sem hadapan..
tapi keadaan dan sistem sangat kucar kacir, and popcorn ada pada waktu itu,
seandainya ada alat untuk ukur tahap sistem tersebut, popcorn just bagi 2.5 bintang daripada 10 bintang... tapi tahniah, anda masih buat kerja anda.. mungkin anda ada alasan tersendiri...
well.. try to reduce you bad system.. woi, kasar nya bahasa!!! well who cares????

so kat bawah nie popcorn ada snap picture mereka-mereka
yang meluahkan perasaan mereka..
yeah, anda ada hak untuk berbuat demikian..
keranan anda nampak apa yang tidak kena disitu...

marah nampaknya...

see.. haaa... kan betol pe popcorn cakap kat atas tadi... tapi takpe, nie luahan dia.. kena la terima..

saya agak bersetuju dengan kata-kata dia... sebab esoknya, ramai mahasiswa yang ada test...
dah la suasana macam beratur nak masuk dalam train KTM masa penumpang balik bekerja...

erk, yang nie dia tak meluahkan perkara berkenaan isu ini, tapi popcorn tengok ianya ada berkaitan dengan sistem pengurusan... hmm camne nie??
tapi kan, popcorn ade join program kolej jugak, dah dapat sijil.. terima kasih...
dapat yang bertanggungjawab ok la kan?? dapat yang tak bertanggungjawab??
camne pulak tu?? marah je wei!!! hahahaha
oh ye... nampak tak dia ade cakap program KELAB yang dia join, dia dah dapat sijil??
haaaa... nampak tak pe kat situ?? hah?? apa???? cakap la kuat sikit.. apa???
tak paham???? alah, tu die macam nak cakap yang pengurusan KELAB tu bagus la...
aish...
well tengok la sape MT die.... hahahahahahahahahahahaha...

kritikan yang panas, namun ianya disulami nasihat...

komen dan pandangan dari orang besar...


haaa... apa pandangan korang??? masalah ini sepatutnya dapat diatasi sekiranya perbincangan,persediaan dan juga strategi yang baik dibuat...
popcorn tak nak komen banyak-banyak... sebab dah ramai yang komen pasal isu nie...
kami mahasiswa ada perasaan, oleh itu kebajikan harus dijaga juga...
siapa kamu tanpa kami, dan siapalah kami tanpa kamu.. kita saling bergantungan..
so, kesepakatan haruslah ade.. jangan la kesepakan pulak yang ada.. hahahahahaaha



peringatan dari warga kolej kepada warga kolej..
mungkin ada maslah dalaman yang tidak diketahui umum...

tapi, masakan pokok bergoyang kalau tiada angin...
oh mungkin bergoyang sebab monyet kot :p
kolej 11 kan banyak monyet...

ok.. nie dia kata-kata maaf dan juga penyelesaian terakhir untuk meredakakaan kemelut ini..
mungkin kata-kata ini boleh menjadi ais kepada sesiapa yang tidak berpuas hati...
insyllah...kita orang baik-baik ni kena bagi peluang kepada mereka
untuk mereka betulkan apa yang salah...
namun diharap peluang ini dapat digunakan dengan sebaik mungkin...

sekarang dah lewat malam..sebenarnya popcorn dah banyak tidur hari nie..
tidur bangun, tidur bangun..ni semua kesan daripada ubat-ubat bagi menstabilkan diri popcorn semula... doakan popcorn cepat sembuh walaupun sekarang popcorn tengah buat gossip...
jahat kan???? but one again who cares??? hahahaha....
ok nite semua....daaaa...



5 luahan hati mereka:

panjox said...

testing

--PopCorn-- said...

ye2 testing.. :p

panjox said...

haha. tadi takde la kirenye. hampehh. traffic jammed seyyhh. habeslah..dr. sulaiman, ni ade budak nak kene buang dr kolej. haha

nikilah said...

oh no! pjg nyer bgosip! bpinar mte i tau,,haha

--PopCorn-- said...

panjox: hahahaha.. sonyap la... xpn g KTC la ikot awak.. nk ajak x?? saye tak nk pisah ngan awak.. huhu

nikilah: hahaha... u nie baik sgt.. nk gosip cket pn dah pinar2 pulak.. nmpak sangat tak nk bagi u bace...

Post a Comment