rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

miss u fren!!!

AsSalam....

haii... di hari yang indah lagi membosankan kerana tiada kerja2 yang membuatkan popcorn kelam kabut dengan assignment ini membuatkan popcorn lebih banyak menghabiskan masa bersama blog ter"cinthe".... tak tau la ngape, rase macam ayat kat atas nie macam pelik je.. maklum la BM A1 masa SPM dulu.. hehehehehehehehehehehe..

semalam ada sorang member popcorn massage tanya khabar popcorn... terharunya..
terus teringat zaman kanak2 bersama rakan2 sekolah yang boleh dikatakan teman bergosip la...
perkara ini telah menyebabkan kejadian sekarang, iaitu mengupdate blog untuk bercerita pasal mereka......hehehe..

gambar ini dirakam ketika berada di rumah popcorn di seberang takir dulu...
waktu nie kiteorg sambut befday mereka2 yang lahir bulan 5 (kalo tak silap la :P )


yang gambar kat atas tu, korang ley tengok jejake2 kacak seramai 7 orang...
yang gambar kat bawah pulak terdiri daripada kami2 yang comel lagi sweet.. hahahahaha
yeah, kami terdiri daripada 14 orang iaitu 7 lelaki dan 7 perempuan....

jom kenal2 ngan dieorang....


mereka adalah pasangan twin.. ayu and ida..
dieorang nie memang rapat giler ngan popcorn.. banyak perkara yang kiteorang buat sesama..
kenal meraka sejak dari darjah 1 lagi tau.. sampai la sekarang kiteorang still contact..
semua pasal mereka popcorn tau, sekali pandang popcorn dah kenal mana satu ayu and mana satu ida... well mereka banyak berjasa dengan popcorn.. popcorn ingat lagi masa form 5 dulu,kiteorg bukan sekelas, tapi selalu jer bersama..ada satu hari tu, cikgu sejarah mintak popcorn hantar buku nota.. mak aih cuak giler.. mana tak cuaknya, dah belajar sampai bab 7/8 tapi nota pocorn yang bab 2 pon lom siap.. die dah siap mintak hantar buku... nasib baik la si ida nie memang jenis rajin.. semua nota dia siap.. so popcorn pinjam la buku dia, then hantar kat cikgu.. hehehe.. thanks dear.. sebenarnya kalo nak bercerita pasal si twin nie.. memang panjang giler la...jadi tak ley la nak cite banyak2...

orite, yang nie popcorn kene cite sesatu..persamaan yang ada pada mereka,
popcorn mula kenal mereka masa masuk sekolah menengah...

ida amira: kenal melalui ayu, dieorang sekelas..remaja yang sangat cute..
soprting habis.. giler2 and lawak.. kalau popcorn balik terengganu die selalu jer akan bersama popcorn, selain ayu ida la.. seronok kawan ngan dia.. banyak tau pasal isu2 semasa..

ain: sekelas ngan popcron masa form 4 and 5..mungkin juga anak murid kesayangan cikgu2 dalam kelas sebab selalu menjadi antara yang top, selain dari popcorn la :p hahahahahahhaha

mimi: juga classmate popcorn masa forn 4 and 5.. teman bergosip masa class sejarah dan juga class lain2.. hahaha.. kalau nak tahu ngape kerja sejarah selalu tak siap.. nie la punca dia..hahaha
selalu wat kerja lain masa cikgu tengah ngajar.. tapi yang popcorn peliknya, kalau exam, die selalu jer skor sejarah.. popcorn gak yang fail.. dam!!!!

siti: kiteorang jadi classmate masa form 1-4... memang banyak la memory bersama...
tapi die skema cket la.. terbaik la.. takde la gile2 macam ayu-ida-mimi-ida amaira...
sebab tu la masa form 5 dia dapat masuk kelas sn1..


haaa.. yang nie pasal mereka-mereka yang nakal pulak..

are-fiq: kenal dari tadika lagi, sekampung ngan popcorn, gaya macam playboy pon ade.. tapi yang pasti hanya mereka yang mengenali saja mengetahuinya.. banyak ciri2 yang ada pada dia wat popcorn kagum ngan dia... seorang anak dan abang yang baik... obius kot... bukan nak promote...

hadi: kenal masa form 4.. dia yang paling muda antara kiteorang semua, budak lompat la katekan.. bukan yang selalu melompat2 tu.. yang langkah kelas tu la.. aish korang nie...
not bad, seorang yang baik.. semua kawan2 popcorn baik lah..

firdaus: kenal masa darjah 1 lagi... hmm camna nak explain pasal die ek?? haaa.. seorang yang manje!!! yeah that right!! pernah ade scandal dengan room mate popcorn masa kat matrix.
rasa2nya dalam ramai2 kawan2 laki popcorn yang ada kat sini, dialah yang paling banyak ambil berat pasal popcorn.. mungkin.. ke berhajat nak jadikan popcorn kakak ipo?? tettt...




fahmi: erm hmmm kenal sejak bile ek?? rasenya dulu dia pernah satu kampong ngan popcorn, tapi tah la, tak sure la.. tapi betol2 kenal masa sekolah menengah la...opss masa sekolah rendah dah kenal la... erkk tah la.. tak sure la... aish!!!

makit: haaa.. kenal masa form 4.. tapi pernah jumpa masa pergi mengaji kat umah ustaz,
tapi mase tu jumpe pon tak tego.. yelah,, niat baik nak pergi mengaji.. lepas ngaji terus balik.. hahahahaha... sekarang die tengah study untuk jadi MA.. jangan jadi MA macam dalam cite zombi kg pisang sudah.. hehehehe :p

farhan: haaa... kenal dari sekolah rendah lagi... banyak tahun sekelas ngan dia.. hensem guy la mase sekolah dulu... hot kot... suke main bola... kalo popcorn ayu n ida pergi latihan kawad PKBM, dia lak pergi latihan bola... tapi dia memang baik.. siyez!!! tak berkira...


anas: haaaa... nie nampaknya macam cikgu sedang berjalan dalam banjir bersama anak murid kesayangan.. ye dia bakal menjadi seorang guru yang bakal membimbing anak2 bangsa.. popcorn kenal dia sejak dari sekolah rendah lagi.. die nie suka gurau/mengate popcorn.. tapi popcorn tak kesah pon.. tu semua wat keadaan jadi makin "ceria".. nasib baik bom tak meletup jer... hahaha..

dah lama kiteorang semua tak berjumpa... erm tapi mungkin tidak mereka..
sebab sekarang nie popcorn je yang tercampak jauh ke selangor...
dieorang kalo barcuti, still ley jumpa. tapi popcorn???? :(((
hope satu hari nanti kite dapat kumpul sesame lagi..
rindu masa2 sekolah dulu...
ok lah sampai cini saje la cite popcorn pasal dieorang... bye semua...

note: gambar2 lam post kali nie merupakan gambar2 yang paling sukar untuk dicari!!
diorang nie terlalu HOT!! sampai nak curi gambar pun susah!! ambil masa kot!!
lagi HOT dari HOT dog.. kebanyakan gambar2 nie popcorn curik dari facebook dieorang..
camne popcorn curik??? haaa.. menuntut la dulu ngan popcorn yer :p

0 luahan hati mereka:

Post a Comment