rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Serius Rasa Sakit Hati

ASSALAM..

follow story nie ek?? lepas tu kalau ade pape pendapat ley bagi..

7 Julai 2011:
popcorn pergi interview dekat satu company nie,
alhamdulillah dapat kerje tu, then dia cakap datang masuk kerje 15 Julai 2011,
popcorn dapat BAJU kerja time tu jugak, then dia cakap boleh la hantar notis berhenti kerje dekat tempat kerje lama, so dari tarikh 8 Julai 2011 popcorn bagi la notis seminggu sampai 14 Julai 2011 dekat tempat kerja lama popcorn tu, dengan sebab nak masuk kerja 15 Julai 2011 dekat tempat baru... ( salah ke popcorn berhenti sebab dapat job lain??? )

hari berganti hari,

15 Julai 2011:
popcorn bangun pagi, semangat nak pergi kerje la kan,
tapi popcorn pakai baju putih je, tak pakai baju yang dia bagi hari tu.. kecik,
budak baru, biasa la baju putih kan..

then pergi sana, popcorn disuruh tunggu,
then datang la seseorang yang berbaju biru gelap, popcorn nak namakan dia si "B",
dia pun suruh popcorn masuk dalam satu bilik, haha bukan berdua la kan..
then si "B" pun tanya pasal kerje, tapi orang yang interview popcorn hari tu cuti hari nie,
si "B" nie tengok la borang popcorn tu, dah terang lagi bersuluh popcorn dapat kerje..
tapi die still suruh popcorn tunggu.. dia pun keluar,

tunggu punya tunggu, lame kot....
then dia datang suruh isi borang mintak kerje lagi,
dia cakap ni kerje bahagian lain la...
sebab dia kata popcorn tak boleh kerja bahagian nie... ok fine!!
popcorn pun isi la kan, time nie dalam bingung lagi....
sebenarnya popcorn tak kesah pun nak kerje pape pun,
asal ada kerje untuk popcorn..

tapi popcorn pelik bila dia cakap,
nanti tunggu dieorang panggil untuk interview jawatan baru tu,
disebabkan bingung, popcorn pun balik la rumah..

bila kat rumah baru la popcorn terpikir,
-apa jadi dengan interview yang popcorn dapat tu???
-kenape popcorn kene isi borang lain lagi bila popcorn
dah dapat kerja dekat situ???
-and kenapa popcorn kene interview lain????
-kalau tak nak bagi kerje kenape cakap boleh hantar notis kat tempat lama???
kalau ye pun tak nak popcorn kerje bahagian yang popcorn dah dapat tu,
tukar je la popcorn kat department lain..
sebab tu bukan salah popcorn bila popcorn dah dapat kerja kat sana..
then dia cakap nanti tak sempat nak ajar kawad..


HEEELLOOOOOO, what da fish!! macam alasan tak logik je.. agak-agak la der..
waaa bukan mintak kerje jadi askar, polis,bomba or yang seangkatan dengannya...
ok fine!! nak tengok tak pencapaian popcorn dalam kawad-kawad nie??
bukan nak riak, tapi geram!!!
nanti popcorn scan sijil, then letak lam blog nie.. ok??

tapi pape pun, popcorn terima nie,
mungkin takde rezeki
and mungkin kerje tu tak sesuai untuk popcorn

2 luahan hati mereka:

Fee dAs said...

wa.kalau wa kne pn bengang gak ni....xpe2.blom ade rzeki lagi.try tmpt laen je....
btw,keje pe yg d apply tu?

--PopCorn-- said...

hehe.. tu r.. tapi smpai skrg lom bg lagi baju yg die bagi hari tu.. hahaha...
krje dgn blue waves kat jusco tu...

tapi tu la.. mmg takde rezeki la tu.. klo tak takde hlngan mcm tu.. hehehe

Post a Comment