rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

tips membeli minyak petrol

ASSALAM...

hai semua pembace blog popcorn...
lama popcorn tak update blog sebab sibuk bekerja..
nak online pun malas je...
lagipun last week kabel umah popcorn kene "sambo" petir.. hehehe
3 hari jugak la tak online...

sekarang nie popcorn kerja dekat petrol pump..
dekat je dengan rumah popcorn nie...
kalau masuk kerje pukul 9 pagi...
nak bangun pukul 8.30 pagi pun sempat je...haha..

sepanjang popcorn kerja nie...
popcorn ada la belajar beberapa perkara,
antaranya tips nak beli minyak..

kalau kita nak beli minyak, lebih baik kita beli diwaktu pagi-pagi..
subuh-subuh lagi dah beli..hahaha
tak pun tengah malam..
sebab masa tu gas tak banyak..
kalau kita beli tengahari.. gas banyak.. jadi rugi la kita...
sebab minyak yang masuk tak banyak...

tengahari tu bermaksud afternoon yer..
bukan tengah hari , tu maksudnya middle of the day

satu lagi time lori minyak hantar minyak..
masa dia masukkan minyak dalam tangki besar tu...
dia akan tolak banyak gas...
so banyak la gas yang akan masuk dalam tangki kita..
jadi petrol or diesel yang masuk dalam tangki kita tak banyak la...
so kesimpulannya kalau nampak je lori minyak dekat petrol pump..
tak payah la isi minyak lagi..
hehehe... tunggu la die balik dulu...

tapi kalau dari segi sainstifiknya pulak
pocporn tak tau la...hehehe
sebab popcorn pun tak buat kajian lagi pasal tu..
pengetahuan ni pun popcorn dapat tahu dari rakan-rakan kerja..

so lepas nie, kalau nak jimat..
bolehlah amalkan tips2 nak membeli minyak nie...

.................bye..................







3 luahan hati mereka:

Xtreme Sport Resources said...

sian popcorn ahahahaha....

KKT FM said...

popcorn bila nak kawin ?? ahahaha

--PopCorn-- said...

xtreme sport resources: ngpe lak??

KKT FM: lmbat lagi...

Post a Comment