rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

kreatif...incredible pncil

Assalam...

post ke-2 untuk hari nie,
so tak perlulah introduction nya berjele macam pengetua nak bagi sepatah due kate mase kat perhimpunan sekolah...hehehe

orite, kat cini popcorn ade share gambar yang agak menarik di mate popcorn..
kalau la masa sekolah dulu terpikir nak buat bnde nie, raseny mmg stok pensil kat umah confirm banyak.. kat kop'op sekolah tu mesti muka nie je yang akan beli pensil.. nasib baik la tak kreatif macam nie dulu..hehehe.tapi kalau kreatif mase sekolah dulu, tak de la masa sejarah n BM bosan sangat.. huhuhu.. nie kertas jugak jadi mangse popcorn... asyik buat kapal and tong sampah jer... dah la tong sampah besar dah ade kat luar kelas.. dalam kelas yang kecik lagi cute pon tak cukup.. nak jugak buat tong sampah sendiri.. akhirnya tak de pape yang manarik terjadi pon.. hahaha









nak buat la satu..hehehe..
samapi dapa ijazah pon lom tentu lom siap sebatang.. hahahahaha

siyez SMART!!!

Assalam..

hari nie popcorn nak share sumting ngan pembace blog popcorn yang beberape kerat nie..hehehe..lame betol tak update blog.. busy ekpon..sekarang nie cuti raye cine..
so ade la mase cket...

dalam kebosanan yang menghantui diri, popcorn merobek seluruh blog2 yang wujud di alam maya nie untuk menyelongkar sesuatu yang dinamakan menarik..alhmdullilah setakat nie masih bukak blog2 yang tidak berunsur kerterlaluan..hahaha.. memang tak la kan nak bukak blog yang mengarut2 tu.. then mase klik klik klik tu, satu yang siyez popcorn rase smart tergambar diruang screen...

pasal jam tangan, siyez smart giler!! fall in love with it!!
dari sumber yang popcorn dapat, ini ialah jam HUBLOT LA CLE DU TEMPS from HUBLOT..
jam nie direke oleh MATHIAS BUTTET, memang pergh la, siyez berkenan kot.. Jam nie die keluar di pasaran bulan MAC nie dengan agak-agak harga hampir 1 juta EURO... pergh!! harge memang menarik der.. tak mampu la eden nak membeli nye... mampu tengok je la..hahaha


puas hati klo dapat beli nie..

memang tak tahan tengok design die nie.. boleh bawak masuk mimpi nie

macam dah bukan jam tangan dah

love.love.love.

kalau la dapat belikan untuk sumone special nie, mesti heppy gile tahap maksimum bile dapat tengok die pakai dengan bergayeny.. tapi apekan daye.. i bukan jutawan..hahahahaha
tapi cinte i pade u, lebih bernilai dari harge jam nie.. hehehe_ayat romentik skali skale_ hahaha

bukan senang nk wat ayat romentik tu.. meremang seluruh badan..hahahahaha

speechless

ASSALAM...

sebenarnya popcorn dapat "sumting" hari nie...
dan popcorn rasa ianya satu motivasi pada diri popcorn sendiri..
thanks for "Mr. Sun"..saya tak nak cakap siapa die.. tapi saya bahasakan dirinya "Mr.Sun"..
what he said is very very terlekat kat hati tau..
i don't know why...saya disitu bukan mendapat apa yang ditujuankan..
saya mandapat benda lain daripada itu...hehehe..
i think it's more valued... shearing your feel n your hope and also your tear..hahaha

actually i hate "air mata"..hahaha..
i hate sumone yang keluarkan air mata too..not hate la.. but dislike..
its because, i'm not so strong to look at you... that why popcorn tak suka tengok cerita sedih2 nie... benci la feeling2 macam tu..hehehe.. sebab tu la my "Mr.Right" suka buat saya ketawa and marah je..hehe
so, i'm sorry because main game masa "Mr. Sun" talk..
but i heard everything from you...

i want to be like you..
think like your ways...
have idea like you..
have one prinsip yang kukuh dan kuat untuk diri snd..
bergerak dalam keadaan yang yakin..
tak takut pada bayangan diri..
yeah.. i want to be more and better than you..hopefully..
critical thinking... matang dalam berfikir akan melambangkan kita seorang yang hebat di sisinya jua...
that all from me..
juz only 8 mnt diambil untuk menulis sampai disini..hehehe
nie ke speechless??? hahaha

it's mine

ASSALAM...

rasanya dah lame tak update blog nie, bukan pe.. busy dengan macam-macam hal yang memerlukan perhatian dari diri ini..hahaha.. pergh ayat eden, tak ley blah... hari nie popcorn tak tau nak merapu pe.. tapi pe yang berlaku pagi tadi menyebabkan popcorn macam nak mengarang sumting.. pagi tadi, masa bangun subuh.. popcorn terlanggar baldi popcorn.. yelah, tengah mamai-mamai bangun dari katil sambil pejam mate, semua benda popcorn langgar..hahahaha... tetibe bila terlanggar baldi tadi macam kesiah pulak kat baldi tu..hahahaha.. lawak la pulak..

ok let me introduce my "baldi'..hahaha..
  1. berwarna: purple~~ sangat-sangat tak menyesal sebab beli warna kesukaan popcorn.. gile obses dengan warna purple, sampai baldi pon warne purple..hahahahahaha...
  2. berusia: tidak dapat dikenal pasti~~~ tapi dibeli pada tahun 2007 bulan mei.. iaitu sehari sebelum mendaftar masuk ke KMPh(kolej matrikulasi pahang).. so kalau dikira dengan menggunakan kaedah matematik, baldi itu mungkin berusia 5tahun++ sebab jangka hayatnya di kedai masih tidak dapat dipastikan lagi.. tak ley nak interview baldi tu lah..hahahahahaha..
  3. bersaiz: sederhana~~ jika diukur dengan menggunakan alat pengukur yang dinamakan pembaris pendek.. mungkin diameter at the bottom lebih kurang 20cm, manakala at the top, diameternya dianggarkan dalam 30cm...
  4. tempat lahir: semestinya kilang~~~ kilang mana popcorn tak tau.. sebab kertas yang melekat pada baldi tu dah hilang...hehe.. tapi seingat popcorn, popcorn beli dekat pekan,pahang.. dekat pasaraya pe ek?? lupe pulak.. yang dekat-dekat dengan kilang kereta tu....
  5. dibeli oleh: ayah/mak~~~ boleh dikatakan hampir 70% barang-barang kepunyaan popcorn ditaja sepenuhya oleh encik zulkefli dan juga puan kamilah..hehehe termasuklah baldi itu sendiri.. so terima kasih atas pemberian itu..huhuhu..
sebenarnya banyak kenangan popcorn dengan baldi tu... sewaktu dekat matrik dulu, baldi itu penah menjadi penyelamat kepada iron dan jugak heater (junior kepada baldi :p).. sewaktu pemeriksaan bilik diadakan, popcorn telengkupkan baldi tu agar dapat melindungi iron dan juga heater itu supaya ianya tidak dinampak pada mata kasar si pemeriksa bilik itu.. maka terselamatlah iron and heater itu dari menjadi mangsa saman oleh pihak asrama..hahahahahaha...

selain itu, ia juga selalu
memudahkan popcorn angkat baju untuk dibasuh..hahaha.. memang tu la function dia pon.. banyak jugak jasa dia pada popcorn ye.. hope dapat lah dia bertahan dengan popcorn sampai habis belajar nie.. ade 2 tahun lagi.. harapnya ianya tidak akan mengalami kecederaan yang serious pada masa akan datang sehingga memudaratkannya untuk menjalankan fungsinya.. akhir kata.. itulah antara barang keperluan popcorn yang telah lama berjasa pada popcorn..hehehehehe....dan disini jugaklah pengakhiran pemerapuan popcorn hari nie..hehehe.. so see u oll in other post.. bye... =)

...saya baldi...

Girl language


When I said sorry, believe me I feel it

When you see me starting to cry, hold me and tell me everything’s gonna be alright..

When I ignore you, give me your attention..

When I’m mad and walked away from you, follow me..

If I didn’t text you, it’s because I’m waiting for you to text me

When I say I love you. Don’t doubt. I mean it.


....and what i want is you hold me like you'll never let me go.......


Lan-Gu-Age


AsSalam...

Ok, hari nie popcorn nak berbicara mengenai bahasa...
Bahasa merupakan salah satu cara kita berkomunikasi dengan orang lain.. iaitu melalui percakapan dan juga bahasa isyarat...ye ke?? ye la kan???? hehehe
Cara sebutan dan gerak badan membolehkan kita memahami apa yang ingin disampaikan dengan lebih effective... effective in malay pe ek?? ha... translate sendiri.. hahahaha...

04-01-2011 bersamaan hari selasa popcorn telah menemui satu penemuan baru dalam diri popcorn iaitu kepeningan yang nyata akan berlaku pada setiap hari selasa yang lebih famous dengan nama Tuesday..

kenapakah??? apakah???
haa... setiap hari selasa kelas popcorn akan bermula pada jam 8.00 am iaitu kelas LAND DEALING yang akan berakhir pada 10.00 am... rasanya kelas ni maybe tak de masalah bagi popcorn.. tapi tak tau la kot2 nanti pe jadi.. sebab sem lepas dah dapat pengalaman "tu"... hehehe... zzzzzzzzzZZZZZ~~~~

11.00 am-1.00 pm study about LAND ACQUISITION dengan lecturer yang berasal dari Afghanistan... hehehe so tadi english die masih popcorn ley faham lagi... tapi agak takut ngan pe akan jadi nanti..yela, dengar cite macam menakutkan je... tapi cara die ok la... kelas ceria je...

seterusnya, kelas petang pulak bermula 2.00 pm- 4.00 pm subjek PROJECT MANAGEMENT dengan lecturer yang datangnya dari india... haaa... so english die popcorn susah sikit nak faham.. memang kene pay attention lebih la... tapi die ok, cara dia mengajar macam buat kita friend die.. so ok la kot... tapi "berat nanang r nok paham nape ye kabo oo" hahahaha

malam pulak, kelas ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSES... yang nie tak ley nak komen lagi sebab lom masuk kelas lagi... english lagi~~~

kesimpulannya...hari selase popcorn akan berhadapan dengan english yang popcorn rasa orang tu lain, orang ni lain..alahai.. dah la english popcorn giler broken.. nampaknye kene improve my english than try to understand other dengan baiknya...so popcorn membuka tawaran pada sape2 sahaja untuk menjadi guru peribadi popcorn to teach english for me... oh ye, zizan cakap die nak pergi Hollywood and sekarang die teach orang english.. so pe kate ajar popcorn lak??? hahahahahaha~~~~~~ ganjaran die ialah dapat pahala..hehehehe...

ok la.. need to go now.. tired... bye...