rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

please do not smoke around me

ASSALAM...

heloo dunia..
how are you guys??? hope all of you do not smoking right now...
orite, post kali nie just nak warning je,
sesiapa saja yang merokok please jangan smoke around popcorn ye..

why?? because popcorn sangat-sangat menjage jantung and paru-paru popcorn yang tiada ganti nie.. tolong ye, kalau popcorn sakit sebab you all semua, nak bagi ke jantung and paru-paru you all dekat popcorn nie??? yang you all pon kene reject sebab tak sihat, camne nak bagi kat popcorn kan??

so, kalau korang nak smoke, smoke lah..
tak marah pun, tapi kalau dah smoke tu,
cari la tempat lain.. banyak lagi tepat tau...
kalau rasa tempat tu you all punye,
ingat ye... udare nie bersame ok???

hmm apa ye perasaan mereka-mereka yang smoke nie??
rase cool ke bile smoke? ke rasa puas macam dapat 4.0??
it was a bad habit tau..
lagipun islam menekankan kepada setiap umatnya supaya memelihara kesihatan jasmani dan rohani. Setiap benda yang apabila digunakan mendatangkan kemudaratan kepada manusia adalah diharamkan seperti firman Allah
" dan janganlah kamu mencampakkan diri kamu ke dalam kebinasaan..." Al-Baqarah:195

hmm...satu lagi yang kesian perokok pasif , macam popcorn nie la...
owh ye, perokok pasif, tahu tak siapa tu??
mereka itu ialah orang yang tidak merokok tetapi terdedah kepada asap rokok sekurang-kurangnya 15 minit dalam masa dua hari untuk tempoh seminggu.
perokok pasif nie dia berisiko mempunyai 30% lebih tinggi mendapat kanser paru-paru and 25% lebih tinggi mendapat penyakit jantung..

terdapat beribu-ribu jenis bahan kimia beracun di dalam asap rokok,
tak ngeri ke tengok bahan-bahan yang pelik-pelik masuk dalam badan korang??
tak kesian ke kat badan korang??
kalau korang hilang a part of your body tau la korang betapa sayang and berharganya apa yang ada kat body korang.. tau?? bukan boleh beli kat pasar malam macam roti big john yang best tu..
satu je kat korang tau..

so jaga lah diri korang baik-baik..it not just for you, but also for people around you..
if you still smoking, anda membunuh diri anda and mereka yang around of you..
you need make a good decision, bebaskan diri anda dari ketagihan nikotin..
berhentilah sebelum terlambat..
selamatkan diri anda and orang yang anda sayangi..

::notes::
for my family...
i hope dapat la kurangkan merokok..
and for my future husband,
you must stop smoking before marry me.. ok??

konon model iklan

ASSALAM

helloo guys...
lame tak update blog..
biasa la, malas nak bukak.. hehehe..
my blog quite boring kan?? haha

so today just nak "koya" sikit...
hari tu saja keluar dating dengan si cinta..
so jalan-jalan la dekat dengan mid, kebetulan masa tu ada pameran..
ape lagi.. terus terjah.. bak kata si cinta tu..
cari barang yang boleh di bawak balik.. hahaha
for example beg.. wakakakakaka...

ok, masa first masuk sana, kitaorang dapat newspapers KOSMO!
so pe lagi, lepas abis jalan-jalan cari kerusi,
konon nak baca la, tapi.. hehehe.. bukan tu yang jadi nya..
bukan ape.. mood nak membaca tak sampai masa tu..
so posing ala-ala model la...

ok nie memang baca betol-betol yer...
belakon sikit jer..


agak-agak kalau hantar dekat KOSMO!
dapat jadi pembaca bertuah tak?? hehehe

pada pendapat popcorn,
KOSMO! ok la jugak,
yela, kadang-kadang popcorn malas baca newspapers sebab
tak de pengisian yang popcorn nak..
sebab tu la boring, kalau dekat UTM dulu, selalu beli newspapers,
tapi sekarang dah tak, nak save katakan
lagipun isi die dah tak best macam dulu..

sekarang dah lewat malam..
so popcorn nak tidur la..
esok nak pergi kerje pulak...
bye kawan-kawan...




my father

ASSALAM...

elloo ayah, ok, this entries just for wish happy fathers day to my dad..
i just want you know that i really love you...
really love you..

kalau farah tengah duduk saje-saje ayah selalu panggil farah and cakap
"farah tau tak ayah sayang farah?"
and i always wat muke cute.. hahahahaha
and you will said "mana camera?? meh nok amik gambo cket.. comel ngat muke gitu" hahahaha
walaupun farah jarang reply "i love you too or farah sayang ayah" tapi farah sayang ayah tau.. hehehe :p

style tak my dad??? hehehe
gambar curi-curi nie.. hehehe..

u r my hero

ayah selalu tolong farah masa farah susah..
lebih-lebih lagi masa farah tengah kering,
mesti ayah gemokkn balik account farah.. hehehe i like it...
and i promise yang farah akan balas balik jasa ayah satu hari nanti..
and lastly, nanti farah bagi ayah cucu lelaki ramai-ramai yer?? insyllh.. hehehe





why??? y?? why?? y??

ASSALAM..

haiii babies...
popcorn baru je baca post kat blog terfaktab
pasal kenapa lelaki mudah bosan by amoi..
mostly what amoi post, mesti popcorn baca punye..

kenapa lelaki jer yang bosan.. hehe..
nop.. perempuan pun ade je yang bosan..
but i don't want to talk about that ok..

so base pada apa yang amoi cakap,pe yang dia nasihat kalau korang rasa bosan,
firstly kalau si dia tiba-tiba tak layan korang,
recall balik ape yang berlaku between you all and then,
kalau si dia terasa dengan korang what you need, say sorry....
yeah sorry... tapi kalau korang tak salah korang mintak maaf ker???
hehehe.. sebab sayang, salah ke tak korang mesti mintak maaf kan??
me??? oh no... did i need to do that?? ego!! hahaha

tapi kalau salah, better mintak maaf la..
jangan cari pasal pulak..

second buat homework pasal si dia,
tapi kalau lecturer bagi assignment baik buat assignment.. hahaha
but kalau korang tahu minat die, bagus la macam tu..
tapi kalau dia dah minat bola... then you tak suka bola..

tak kan nak paksa diri tengok bola kan???
nak cakap pasal bola lagi la...
baik layan novel...
oh seth tan... you romentik la... i suka you la...hahahaha


third bagi kejutan..
hmmm nanti la fikir pasal tu
simpan dulu semua kejutan...
mana tau kot-kot dapat wat kejutan macam perempuan dalam
video the happiest women in the world dapat..hahahaha koyas...

jangan merajuk lama sangat...
eh kalau ngajuk pun ade orang nak pujuk ker???
hahaha.. tak payah explain panjang-panjang...
cakap panjang pun tak guna...
bukan nak dengar pun...
my style.. tak payah cakap...
better senyap,kalau cakap or pujuk pun tak terima.. wat tak tau dah la...
pergi dengar lagu doremon la, lagi best.. hahahaha
tapi confirm hati lu macam gambar kat bawah la.. hahahaha
believe me..



seimbang..
haaa yang nie popcorn suka...ngape??
baca snd pe amoi tulis
"Sebuah hubungan is based on two peoples. Kalau kau dah buat semua perkara untuk elakkan dari dia bosan dengan kau tapi tak berjaya. I think you better back off lah kan. Sebuah hubungan cinta kena seimbang. Kau dah cuba make him keeps interested with you, but if he doesn't shows any positive feedback. Kena lah terima yang probably he's not for you. Harap boleh break up cara aman. Jangan break up end up with stupid arguing."
so kalau nak ikot nasihat amoi nie.. boleh la...

tak tau ngape popcorn letak gambar nie... hahaha..
comel



lelaki, susah nak faham..
banyak rahsia...
misteri...



RENTAK HIJAU

ASSALAM..

hai kawan-kawan yang comel n ensem.. hahaha
first of all, nak mintak maaf sebab dah lama tak update blog nie..
malas la nak update.. hehehe..
sekarang popcorn lebih suka baca blog orang je..
tengok orang lain berceloteh pulak.. hehehe..

ok, kali nie popcoen nak bercerita sikit pasal group rentak hijau..
popcorn kagum dengan dieorang..
sebab dieorag mainkan muzik dengan menggunakan bahan-bahan macam
tong sampah, tin, botol kosong, and macam-macam la..
dari bahan-bahan terpakai la..

camne popcorn boleh jumpa dieorang??
hari ahad lepas (12 jun 2011) popcorn ikut ayah popcorn pergi pameran dekat stadium shah alam, bersemperna hari alam sekitar.. ayah popcorn jaga bahagian jabatan meteorologi malaysia.. so bertemakan konsep alam sekitar, sesuailah group rentak hijau nie join kan..

muzik yang dieorang bawak memang best,
elezabeth wong pun ada main dengan dieorang sekali tau..hehehe
and what make me surprised, they come from
SMK Damansara Damai 1
sekolah dekat rumah popcorn,
and sekolah 2 orang adik pocorn yang manje tu..

so i wish, gud luck la kat dieorang,
rupanya selalu la jugak dieorang wat persembahan..
well done for you guys..


nie masa dieorang wat persembahan...

gambar curik2 biasa la..


enjoy giler tengok dieorang main,
cool, relex n fun..


2_happy anniversary

ASSALAM

1 JUN 2011: pejam celik dah 2 tahun dah..
this post just wanna say happy anniversary to you sayang..
(haha romentik la pulak)
tapi tak nak tulis panjang-panjang,
sebab nanti seminggu lak kene usik dengan vann ixat nie.. hahaha




tapi tetap nak tulis yang:
i love you so much!!!
hope our dream will be come true
amin