rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

we really mean it that we are fren

ASSALAM...

hai my girlfriend.. hahaha..

korang semua ada tak kawan-kawan yang rapat sangat dengan korang??
maknanya apa die buat mesti dia ingat kat korang,
and paling penting dia sayang sangat kat korang..

seseorang kawan tu, dia boleh menjadi rapat dengan korang bila dia boleh menerima semua tentang korang, and dia banyak meluangkan masa dia dengan korang...
kadang-kadang dia terlalu banyak mengatahui tentang diri kamu berbanding orang lain..
itulah kawan yang rapat dengan kamu..
berkawan dengan seikhlas hatinya dengan kamu..


sometime bila kamu terlalu rapat dengan dirinya, mungkin ada yang tidak senang hati..
ada yang tidak suka kamu terlalu rapat, tapi tu sebahagian daripada dugaan bila berkawan..
seandainya kamu dan kawan kamu saling percaya, rasanya jika ada ganguan pun, kamu tetap menjadi kawan rapatnya...

dan adakalanya, keadaan kamu dan dirinya membuatkan ada yang memikirkan kamu berdua ada hubungan yang gitu-gitu.. hahaha
kadang-kadang bila jadi macam tu, rasa nak gelak pun ada..
tapi tu la... when we said we are friend, we really mean it...

i love my friend so much..
as much as you love me...

miss you


blank

ASSALAM

popcorn tak tau nak story pasal apa kat blog popcorn nie..
no idea untuk tulis..
and tak de cerita yang nak kongsi.. hehehe
cerita ada, tapi kena simpan..hehehe
sesetangah cerita memang popcorn boleh tulis..
tapi popcorn tak nak cerita semua..
some story about me, i must keep it..

so, buat masa nie korang layan la mane-mana blog yang ada banyak story.. hehehe
macam blog serius ke, aby rad blog ke, kaki heboh ke.. banyak lagi la..

ok fren, bye..





game wat popcorn gile

ASSALAM..

popcorn sekarang tengah gile main game sekarang nie..hahaha
popcorn main game dekat FB..pool live tour
seronok main nie..
tapi tak seronok bila main dengan yang mereka-mereka yang mahir gile..
yela.. asyik kite je kalah..
so kalau jumpa yang pro nie...
popcorn cuma berharap yang dieorang akan buat kesilapan and line die tak ok..
hahahaha nanti secara automatik popcorn yang akan menang.. hahahaha
main jahat???? mana ada...

kat game nie, boleh chat.. so agak2 lawan kita nak menang tu,
kite gangu la dia.. biar dia hilang fokus.. wakakakaka..
tapi popcorn tak buat macam tu la...
malas nak chat, nak main je...
tapi kalau die puji cakap "waaaa nice shoot"
baru la balas.. hahahaha tq...


love can blind you




Serius Rasa Sakit Hati

ASSALAM..

follow story nie ek?? lepas tu kalau ade pape pendapat ley bagi..

7 Julai 2011:
popcorn pergi interview dekat satu company nie,
alhamdulillah dapat kerje tu, then dia cakap datang masuk kerje 15 Julai 2011,
popcorn dapat BAJU kerja time tu jugak, then dia cakap boleh la hantar notis berhenti kerje dekat tempat kerje lama, so dari tarikh 8 Julai 2011 popcorn bagi la notis seminggu sampai 14 Julai 2011 dekat tempat kerja lama popcorn tu, dengan sebab nak masuk kerja 15 Julai 2011 dekat tempat baru... ( salah ke popcorn berhenti sebab dapat job lain??? )

hari berganti hari,

15 Julai 2011:
popcorn bangun pagi, semangat nak pergi kerje la kan,
tapi popcorn pakai baju putih je, tak pakai baju yang dia bagi hari tu.. kecik,
budak baru, biasa la baju putih kan..

then pergi sana, popcorn disuruh tunggu,
then datang la seseorang yang berbaju biru gelap, popcorn nak namakan dia si "B",
dia pun suruh popcorn masuk dalam satu bilik, haha bukan berdua la kan..
then si "B" pun tanya pasal kerje, tapi orang yang interview popcorn hari tu cuti hari nie,
si "B" nie tengok la borang popcorn tu, dah terang lagi bersuluh popcorn dapat kerje..
tapi die still suruh popcorn tunggu.. dia pun keluar,

tunggu punya tunggu, lame kot....
then dia datang suruh isi borang mintak kerje lagi,
dia cakap ni kerje bahagian lain la...
sebab dia kata popcorn tak boleh kerja bahagian nie... ok fine!!
popcorn pun isi la kan, time nie dalam bingung lagi....
sebenarnya popcorn tak kesah pun nak kerje pape pun,
asal ada kerje untuk popcorn..

tapi popcorn pelik bila dia cakap,
nanti tunggu dieorang panggil untuk interview jawatan baru tu,
disebabkan bingung, popcorn pun balik la rumah..

bila kat rumah baru la popcorn terpikir,
-apa jadi dengan interview yang popcorn dapat tu???
-kenape popcorn kene isi borang lain lagi bila popcorn
dah dapat kerja dekat situ???
-and kenapa popcorn kene interview lain????
-kalau tak nak bagi kerje kenape cakap boleh hantar notis kat tempat lama???
kalau ye pun tak nak popcorn kerje bahagian yang popcorn dah dapat tu,
tukar je la popcorn kat department lain..
sebab tu bukan salah popcorn bila popcorn dah dapat kerja kat sana..
then dia cakap nanti tak sempat nak ajar kawad..


HEEELLOOOOOO, what da fish!! macam alasan tak logik je.. agak-agak la der..
waaa bukan mintak kerje jadi askar, polis,bomba or yang seangkatan dengannya...
ok fine!! nak tengok tak pencapaian popcorn dalam kawad-kawad nie??
bukan nak riak, tapi geram!!!
nanti popcorn scan sijil, then letak lam blog nie.. ok??

tapi pape pun, popcorn terima nie,
mungkin takde rezeki
and mungkin kerje tu tak sesuai untuk popcorn

kakakku dengan ubat nyamok

ASSALAM..

hai kawan-kawan... sejak dua menjak nie,
popcorn rasa macam seronok pulak nak berceloteh kat blog nie..
mungkin bila popcorn tengok, pe yang popcorn post,
ade yang membaca, so tu menaikan semangat nak mengupdate blog..
walaupun pada hakikatnya penulisan popcorn nie memang teruk!! hahaha
sape heran kan?? bolayan..

ok start story, kali nie cerita pasal akak popcorn..
sebenarnya dah lama nak tulis pasal nie, tapi selalu je tak jadi..
so hari nie, dah sampai harinya untuk menulis...
kak fatin nie, die selalu je merungut yang dia kena pasang ubat nyamuk... hahaha
hari-hari die la yang kene pasang...
sebab orang lain selalu je lupe...
dah bukan kerje nak pasang ubat nyamok ekpon..
memang la kan?? lagipun pasang ubat nyamok sekarang bukanny macam zaman dulu..
hahaha kalau dulu suka pulak dia pasang, sebab masa kiteorang kecik-kecik,
bila nak tidur, mesti popcorn nampak die pasang ubat nyamok lingkar tu...
suka sangat main, sekarang bila dah canggih, lagi senang,, tak nak pasang lak..
pelik tol kakak ambe tu.. hahahahhaha

papepun popcorn harap lepas nie,
die akan meneruskan kerje dia tipa-tiap malam tu..
setiap malam pasang ubat nyamok ye kak fatin!!
hahahahahahaha





gambar kak fatin di edit oleh orang lain,
abang is namanya..

Pengumpul Syiling

ASSALAM

hai kawan-kawan, tuan puan and warga dunia sekalian..
terlebilh dahulu popcorn nak tanya, korang suka kumpul syiling tak???

dalam family popcorn ada la jenis yang suka kumpul syiling.. hehehe
sampai berat balang syiling, tapi ade jugak yang suka habiskan syiling ni.. wakakaka...

haaa.. nie la my mum... pengumpul syiling..
memang banyak la syiling mak kumpul...
penuh balang... tapi mak baik, popcorn amik pun tak kesah... hahaha..

selain mak, ayah and akak jugak suka kumpul syiling,
tapi ayah jarang la kumpul... sebab ayah dia selalunya tak main syiling-syiling nie... hehehe
dia pakai kertas yang ringan-ringan je... hehehe
akak lak, die suka kumpul, then nanti dia akan tukar syiling tu dengan duit kertas dekat mak..
sebab tu la kot dia berusaha simpan.. hahaha...

tapi popcorn lak, bukan tak suka nak simpan,
tak sempat nak simpan pun, dah guna.. so camne nak simpan kn?
lagipun, dah ramai dalam rumah nie suka simpan,
popcorn lak suka guna yang dieorang simpan..hahaha
baru la jadi seimbang,hehe..
kite kene la saling menyeimbangi... tol tak?? hahahaha
bagus tak popcorn????



PerKembangAn aCfa

ASSALAM...

hai kawan-kawan..
apa khabar semua?? hopefully sihat-sihat sahaja ye..
korang buat apa tu yer?? tengok bola ke???
siapa menang?? hehe

ok la, berbalik pada tajuk, popcorn nak cakap pasal perkembangan acfa,
bukan kembang yang chubby tu, hehehe
marah pulak dia kat popcorn nanti kan.. hehehe

dia kat sana ok-ok je..
tapi sekarang nie dia demam..
katanya panas dalam badan..
maybe sebab pertukaran cuaca kot..
takpe, pandai-pandai jaga diri ye dik..
nanti ayah ade meeting kat perlis..
mesti ayah pergi jenguk-jenguk kamu nanti..


jangan omsik yer dik,hehe
take care dear...
bye...



Umur Blog

ASSALAM..

hari nie, popcorn membelek-belek blog kawan-kawan popcorn,
ada sorang kawan popcorn nie dia bercerita yang blog dia dah ramai follower..
and dia jugak cakap yang blog dia dah 3 tahun.. waaa.. lame tu kan..

so popcorn pun terpikir, blog popcorn nie dah berape lame usia dia ye.. hehehe
so popcorn pun cari la.. cari punya cari, dah nak masuk setahun rupanya.. hehehehe
tapi lom cukup setahun la...ada beberapa hari lagi nak masuk setahun..

nie la post popcorn yang pertama..
bila baca balik, oh no... malu pulak.. wakakaka..
yela popcorn jenis yang tak suka baca blog sendiri..
nanti banyak je yang nak komen..
ape punyer blog la.. ,tak menarik langsung la.. hahaha
so nanti proses mengutuk diri sendiri tu akan berlaku, lama pulak tu..
sebab tu la malas nak baca blog sendiri...

sebenarnya popcorn bukannya suka sangat menulis kat blog nie..
popcorn lebih suka baca blog.. so mana-mana blog yang popcorn follow or popcorn aim..
memang popcorn akan baca setiap kali ade new post..
tapi kalau blog tu jenis yang macam blog popcorn. malas je.. lembab je nk boleh update..
memang popcorn pun susah la nak melekat kat sana.. hehehehe...

popcorn ada satu penyakit, popcorn jenis malas nak follow blog orang.. hehehe
tak tau ngape, sebab tu follower blog popcorn tak ramai...
tu pun semua kawan-kawan popcorn je.. hahaha
nak jaga hati popcorn la tu kononnya..hahahaha
tapi kalau blog-blog you all best, popcorn akan bookmarks terus dalam laptop popcorn..

kalau korang ada tau blog-blog yang best, bagitau la popcorn ye,
popcorn pun nak baca gak.. hehehe

ok la, popcorn nak gerak pergi tempat kerje popcorn lak nie..
nak hantar barang-barang..
nanti nak tukar tempat kerje lak.. hehehe
ok, take care semua.. daaaaa...





panjang la pulak,
tadi masa nak menulis takde idea pulak

when he wif football

ASSALAM...

heloo guys..
haaa... nie la salah sorang budak yang suka sangat tengok bola,
main bola and macam-macam la dengan bola...
tak tahu la ape yang dia suka sangat dengan bola nie..
tapi tu la minat dia, sangat-sangat berbeza dengan popcorn..
memang tak sehala la...
tapi popcorn tak kesah la..
asalkan dia main bola jangan sampai sakit sane sakit sini..
asalkan dengan main bola dia boleh lupekan dia punye masalah..
asalkan dia tak lupa apa die kena buat, ye cinta?? hehe

hari nie popcorn tak tahu nak buat ape..
so bukak fb die, nampak banyak lak gambar-gambar dia and kawan-kawan
dia tengok bola masa terengganu vs kelantan and malaysia vs taiwan..
sementara dia pergi main futsal nie..
popcorn curik-curik la gambar-gambar dia.. hehehe...


haha.. nie je la popcorn buat,
tak pandai nak buat gempak-gempak..
dah lupe dah cara-cara nak edit gambar,
penat lecturer kat metrix ngajar lam kelas.. hehehe
ok, popcorn pergi dulu ye...
bye.......






adikku aCfa

ASSALAM

heloo all cute ladies and not ensem boy.. hehehe
story hari nie pasal adik popcorn..
adik popcorn yang bawah popcorn nie nama manje dia acfa
cara sebut dia a-c-fa.. hehehe
dia dah pergi belajar dah.. rindu pulak kat die.. hehehe
dah takde la nenek nak beleter kat rumah nie.. hahaha..
dah la jauh dia bertapa,
kalau popcorn di hujung selatan semenanjung, dia lak hujung utara semenanjung..
nasib baik la rumah kitaorang kat tengah-tengah selatan and utara...
sebenarnya family popcorn baru je balik dari hantar die...
jom kite tinjau-tinjau gambar yang diambil oloh paparazi ekah.. hehehe

gambar nie popcorn pun tak tau kat mane..
sebab popcorn and akak tak ikot pergi sane...hehe
sebabnya, mula-mula nak jaga si manje sorang tu kat rumah...budak sekolah la katekan..
tapi alih-alih dia pulak pergi ikot.. hahahaha

nie gambar masa hari pendaftaran..
heppy jer dia nie..

nie pulak barang-barang yang dia bawak..
banyak kan?? barang popcorn pun tak de banyak macam nie..hahaha
perfect.. semua ada.. hehehe

nie apa kes pun tak tau..
haaa.. baru popcorn perasan, my mum tu...
baju siap sama colour dengan handbag..terbaik la... hehehe

tekunnya ayah and acfa mendengar..
nie mesti dengar mak berceloteh cakap pasal kemas bilik nie.. hehehe

haaa.. kan dah cakap.. mesti pasal kemas bilik punyer la...

waaa.. sempat lagi begambar dengan teddy die..
nie sapa bagi nie?
ehem-ehem ker?? =p

ok lastly, thanks pada adik bongsu popcorn nie..
kalau takde dia... tak de la gambar-gambar nie...
pada acfa, belajar elok-elok, nanti kalau nak balik,
calling-calling la kak fatin, suruh die tempah and belanje flight.. hehehe
ok jaga diri baik-baik..
daaaaa........



hey saye rindu awak la!!!

eh awak, saye rindu awak la...

jangan la ngajuk lame-lame
tak reti nak pujuk la...
dah la..
jangan ngajuk lagi..
tak sweet..





Energy Saver

ASSALAM...

hai, ape khabar semua???
hopefully sihat saje semuanya..
hari nie bila bangun tidur, popcorn tetiba teringatkan kawan popcorn yang sorang tu...
rindu betul dekat dengan bell sorang tu...

tapi nie bukan cerita yang popcorn nak celotehkan..
memandangkan popcorn nie pencinta alam.. and dah jadi ahli rakan alam sekitar lagi..
mestilah popcorn kene sedaya upaya jaga alam kite dengan kadar yang termampu...

so blog popcorn pun mestilah kene berciri-cirikan pencinta alam...betul tak???
yelah kalau UTM selalu buat Earth Hour, blog popcorn pun nak buat macam tu la...
tapi bukan tak de elektrik terus la...
nie just menunjukkan sokongan kepada penjimatan tenaga...

yeahh.. I'm an energy saving blogger..
macam mana dia beroperasi???
haaa you all kene biarkan 1 minit untuk energy saving memulakan operasi...
nanti die akan jadi gelap...than kalau alihkan mouse barulah dia akan jadi macam biasa semula...


so mana-mana blogger yang nak save energy jugak..
buat la macam nie..
tunjukkanlah sokongan anda pada penjimatan tenaga...
ok popcorn pergi dulu.. daaaa...

KE-PENAT-AN

ASSALAM..

hai kawan-kawan..
hari ni popcorn cuti... yeahh off day..
semalam penat sikit.. yelah dah lama tak buat kerja, bila kene buat kerje..
energy habis.. haha.. tapi sempat je tengok transformer lepas habis kerje semalam.. hehe
tapi apa pun, seronok dapat pengalaman baru..
dapat kawan baru.. berinteraksi dengan pelanggan..
dapat belajar benda baru...
and always use english word.. hahahaha
kalau dalam kelas speaking time nak cakap dengan international students and lecturer je..
sekarang nie dekat restaurant belasah je sape-sape.. i like to use english word...
tapi penat bekerje lain..
rest satu malam dah ok, esok pagi dah sihat balik..
segar je rasa.. and body pun rasa macam dah bersedia nak buat karja dah..
nasib baik la time kerje nie, penat die tak macam penat buat field work..
kalau buat field work rase macam nak je masa cepat-cepat jalan.. hahaha
sebab nak pasang alat ukur tu bukannya kejap.. nasib baik my group jenis yang ok..
yang banyak membantu sarah and ezat.. ezat bab ukur tanah ok la.. mempercepatkan kerje...
akak suksis tu lagi best.. hehehe... jenis tak kesah.. like!!!

tapi kalau penat study, nie memang before tidur penat and masa bangun pun penat..
otak letih memikir camne and kenape..
tapi memang serius, kalau banyak fikir, memang penat tahap tak daya la..
ingat lagi masa metrix dulu, lepas exam math..
memang sunyi la kat blok..
semua student tidur petang tu, pergi bilik nie tidur, pergi bilik tu tidur..
penat gile mase lepas jawab math..
lagi gile kalau math+physic memang tidur tak sempat nak doa la.. hahahahahahaha

pape pun, semua kerje yang kite buat mesti kite akan penat kan??
sebab kita habis energy..so tidurlah banyak-banyak..
baru dapat energy balik...
so sesiapa yang bercuti hari nie.. selamat berehat..
and sesiapa yang cuti esok-esok.. selamat bercuti..