rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Sambung Study???

Assalam

Sejak balik rumah petengahan bulan lepas, aku masih menjadi penggangur tegar.. hehehe
sebenarnya waktu aku mula-mula balik rumah, aku masih dalam dilema, 
samaada mahu sambung belajar or terus bekerja...

dengan tawaran UTM yang offer untuk terus sambung study bulan 9 ni, 
buat hatiku terus dilanda dilema..
tapi sesungguhnya aku memang xnak sambung kat UTM dah..
nak tukar selera pulak.. 
banyak sebab ngape aku tak nak sambung kat sane.. 
salah satunya aku dah frust dengan sistem sane.. even facilities sane memang tip top.. 
tapi aku dah kureng feel nak balik sane semula..
so aku cadang nak sambung dekat-dekat ngan rumah je... 
senang nak lari-lari balik umah nanti..
nak curi-curi kerete ayah pun tak susah nanti wakakakaka

nak-nak bila ayah dah suarakan niat die yang nak aku terus belajar..
maka aku pun dah bulatkan keputusan aku untuk terus sambung study je nanti..
cume rezeki sambung kat mane2 tu lom tau lagi la...

memandangkan my BFF "idayu" yang cute tu ade sambung master kat UKM,
so aku tergerak hati untuk ikot jejak die...hehe
biase la, kawan kan selalu jadi pengaruh yang kuat jugak.. 
so, hope kalau aku buat permohonan untuk sambung kat sane dapat la.. hehehe
insyaallah...

sebenarnya perkataan sumbung study ni aku dah malas nak pk..
ingtkan lepas habis blajar nak terus jadi raja sehari je... hahahahah gatal!!!
tapi bile aku termenung panjang and create novel untuk perjalan hidup sendiri..
syok jugak kalau sambung study ni..hehehe
lebih2 lagi dapat kahwin time study... 
omagod... dah macam novel gitu.. sweet kot!!!
hahahaha.....

lagi satu... lecturer aku kat UTM tu jenuh duk pujuk student suruh sambung study..
yela..target negara kan nak mencapai pemegang master and PHD 
yang ramai untuk melangkah tahun 2020 nie..
so aku kene la sokong impian negara kita kan.. ye dop?? hehe

hopefully apa yang aku pilih akan menjadi yang terbaik untuk aku..
amin... 
wish me luck reader... =)

tapi kalau ade job vacancies kat mana-mana..
ingat nak try mintak jugak..
mana tau kot2 ade rezeki kat situ.. ye x??
infom me kalau ade tau2 angin kerje kosong k?? hehehe
tq..
wassalam~~~


0 luahan hati mereka:

Post a Comment