rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Video Gedik Vs. KomenTOR..

Assalam..

harap reader sekalian berada dalam keadaan yang tenang dan sihat sentiasa.. 
yela, mana tau kot2 baru sudah tengok video gedik macam aku ni... hahaha..



adoiiiii susah tol orang zaman berteknologi moden  nie...
sikit-sikit nak luah kat semua orang pasal kegedikan masing-masing tu...

haaa... mesti korang duk fikir video pe yang aku duk merapu bagai nie kan??? 
tapi maaf la... memang aku tak kan infom la video pe yang aku maksudkan tu.. 
aku malas nak terlibat dalam kategori yang share video yang gedik-gedik ni...
why??? sebab aku ade alasan sendiri... 
kalau tengok aku atas bawah pun, aku tau aku nie lom cukup berat dengan pahala..
so, aku malas nak amik port untuk share aib-aib orang nie... hahahaha 
bajet macam ustazah pulak cakap gini kan??

actually aku kurang faham apa kejadah minah-minah (kebiasaanya la) buat video yang boleh menaikkan kelugaan, kegelian, ke-damm-an, kesakit hatian dan ke ke pelbagaian lain... 
seriously otak aku tak leh nak hadam pe tujuan video 
sedemikian rupa diterbitkan di laman sesawang ni or mane-mana laman sosial... 

lepas tu, elok je video tu di upload ramai la yang jadi tukang share..
suke sangat nak kongsi maklumat dengan kenalan-kenalan sekelliling..
yela... kite jumpe bende hot.. mesti la nak share... manusia kot... 
kalo kambing ke lembu ke monyet ke, dieorang mane amik kesah pasal bende-bende macam nie..
wat do no je...tu lain cite la kan...

seperti biase la kan, bila orang dah share bagai tu,
mesti la ramai yang prihatin... haaaaa time tu la komen-komen bernas keluar... 
kadang-kadang bila baca komen dekat ruangan komen tu,
terdetik jugak la dalam hati ni...
macam ni ke pandangan masyarakat kite tentang bende-bende ni.. 
ade komen yang +ve, and mostly memang yang -ve la kan... 
of cos la banyak yang -ve, sebab dah video mintak penampo, confirm la dapat komen yang macam nak bagi penyepak tak berhenti.. hahahahaha

kalau komen macam gitu aku takde la kesah sangat..
cume jangan terlalu over la..
sekadar nak bagi sentuhan funny-funny dalam komen, kire orite la kan...
nie tak... ade tu siap kaitkan dengan masalah negara, masalah dunia... haaaa tu da kelain dah tu
yang tu aku kurang nak terima...
kalau nak tegur tu, ade caranya jugak..
tak payah la nak over sangat...
sampai semua bende pun die nak kaitkan... hebat beno ye kamoooo... 
nie mesti suka jawab soalan ala-ala "apply this in this situation" masa exam dulu kan??
mesti score full mark kan... haha

lagi satu komen yang style Islamic sangat..
tak kesah la kalo nak tegur tu dengan cara macam ni..
sangat bagus kot...
tapi kalo yang komen tu just nak sedapkan ayat, baik tak yah..
saje nak lecture guna bab2 kitab hadis ni.. 
kalau dah yakin sangat dengan statement yang diberi tu.. ok la
ni tak, statement pun dah mencurigakan orang... aiyooo..
tolong la komen dengan kadar yang bersahaja dan penuh dengan ketertiban..

then satu lagi tak yah maki hamun.. tu tak bertamadun ok... tak comel youu... 
muke cantik, ensome tapi mulut macam longkang... tak de gunenye dear... 

so kepada yang nak buat video tu.. tolong la.. jangan la buat video yang boleh mengaibkan diri sendiri... kalau nak sangat buat.. buat la style Mat Lutfi tu... haaaa... tu baru gempak..
nampak la jugak kite ni berwawasan... tol x??

and pada yang suka bagi komen tu..jagalah bahasa anda.... 
sesungguhnya apa yang dikeluarkan dari mulut kita tu, melambangkan diri kita...
teringat pulak aku kata-kata ustaz yang ngajar aku time kursus kahwin dulu..
hati kita ni raja kepada tubuh badan kita...
maka, apa yang kita buat and cakap tu, 
adalah atas niat kita...
so die kata sebenarnya takde istilah tak de niat kalau kita buat something..
sebab, bila kita dah buat or dah kata, maksudnya tu memang dah dari hati kita..
(fikir balik bab lafaz talak, kaitkan sendiri.. hehe)
jadi kalau kita nak bagi nasihat or pape..
mestilah dengan lemah lembut.. tapi jangan la pulak lembut style minah-minah separuh lelaki tu..
lemah pulak aku... 
hahahahahahaha...
~~~~~~~~

0 luahan hati mereka:

Post a Comment