rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

One Step Closer

Assalam... 

Now I notice that, mase tu sangat cepat berlalu..
and now I just start a new step in relationship to become more serius.. 
Alhamdulillah dapat feel all this thing.. 
Thanks.. 


8 Nov 2014.. 
Date that I will remember :)

one step closer... hope will make it soon..  








for the first time, i doing my hantaran by my own.. 
thanks to my sis, E-kah.. sbb banyak tolong angah dalam buat hantaran..
thanks to Epa sbb banyak tolong dalam penyediaan doorgift and buat tempahan.. 
thanks to Kak fatin and husband, abg Hafiz sbb banyak support and sponsor macam-macam... 
and of coz.. much more thanks to my love dad and mom... the biggest sporter dalam finance.. hahaha
tak lupe si kecik darwisy, sbb selalu tolong kacau & "Kemas" barang makngah.. hehehe.. 
luv u all..

much more thanks to my fren & family yang sudi datang.. tq tq tq... 

jupe mase mjlis besar pulak... 

daaaa.. wasalam..... 

Outing_ Geng Sekolah- March 2014

Assalam

Here da activity form last Sunday_09 March 2014
Un-plan activity,
bermula dengan ajak-ajak ayam untuk lunch,
berakhir dengan aktiviti riadah  di wangsa walk. 


 thanks to somene here coz belanje main bowling.
insyllah belanje seikhlas hati.. hehehe 



me-ayu-mimi-hadi 

 ok part ni paling best, nasib selalu berpihak pada aku..
setiap kali main, elok je keputusan..
yang tak leh blah, kalau main dengan my sis, xpulak menang.. 
tak pasal2 kene belanje dieorang.. 
rasenya my sis memang dah jampi2 setiap kali keluar main dengan ak.. aish.. 
selalu duit melayang.... 


Outing_Geng Sekolah- Feb 2014

Assalam

throw back  last week outing.. 
spend time with my best friend, the one  paling sporting that i ever have.
seriously I got so much fun with u all guy...








dapat jumpa sebulan sekali pun dah boleh buat hepi gilerr.. 
zaman dah berubah..
dah bukan macam zaman sekolah,
 yang selalu boleh  jumpe after class.. 
yang dalam kelas pun siap boleh buat sesi gossip2 gurl..
leni, nak nampak lubang hidung pun susah..
semua busy dengan kerjaya masing2. 


hope we can spend lot of our time together.. 
thanks god coz give me this time and lovely friend like them.. 
love u all damn much.. 



p/s:
ayu, ida and hadi..
ak curi beberape keping picture form ur instagram... hehehe..

Welcome, Muhammad Darwisy Redza

ASSALAM

haii... post nie special untuk my sayang, 
MUHAMMAD DARWISY REDZA.. 

welcome to our family..
because of u,  i dapat pangkat MAK NGAH.. hehe


Darwisy
5 Nov 2013 
3.2kg
Hospital Pusrawi, KL







congrats to my sis and my brother-in-law
after this, bagi ramai lagi anak buah kat mak ngah yer.. 
hehehe..

Lupa Password


ASSALAM..

waaa... sesungguhnya telah lama aku mengetepikan aktiviti membolok di blog sendiri... hehehe
sebabnya??


aku LUPA PASSWORD ok!!!! hahaha..





 nampak tak ape maksud tersirat dalam hal ni??
aku dah makin tue!!! ok fine!!

hopefully after this tak lupe lagi la.. hehehe


p/s:

dah lame tak menulis so lost of idea... 
bye... 





Pengubat Hati

ASSALAM...

SALAM RAMADAN..
sesungguhnya di bulan ramadan ni banyak-banyak la kite beribadat pada tuhan kita... 
tapi jangan la masa bulan ramadan je kite beria nak beribadat.. 
bulan lain xnak beria pulak.. tak boleh la macam tu kan... 
seeloknya lebih baik kita istiqamah dalam perkara kebaikan yang kita buat.. insyaallah..

haaa... dalam menjalani kehidupan seharian kita ni, 
mesti ade waktu yang kita diuji kan??
pe perasaan kite bila kite di uji??
mesti macam-macam perasaan ada waktu tu kan??
haaa.. so pe solution untuk kita hadapi situasi tu??

sesetengah orang ada cakap meluahkan pada seseorang 
boleh melepaskan separuh beban yang kita tanggung, tapi ye ke??
bagi popcorn la, sesetengah masalah and perasaan tu,
popcorn tak suke nak share kat orang..
so mesti rase macam tak lepas je kan?

tapi sebenarnya ada yang maha mendengar luahan hati kita...
ye, sesungguhnya mengadu dan menenangkan hati dengan mendekatkan diri kepada-NYA 
adalah jalan yang terbaik.. 
hati kita akan lagi tabah dan lebih kuat, ia akan menjadi lebih tenang, setenang-tenangnya..



biasanya bila popcorn rasa macam susah dan rasa macam teruji,
popcorn akan amik masa untuk tenangkan diri sekejap.. 
relex, amik masa untuk bersendiri,
baca doa penenang hati, then berzikir pada Allah...

lepas sekian masa, hati kita terasa seolah-olah melupakan pe yang kita hadapi sebelumnya..
rasa diri menjadi lebih kuat, tenang dan lebih ceria.. 

ye, sesungguhnya pabila DIA yang menguji kita,
maka kembalilah kita kepada DIA..
sesungguhnya disitulah ubat bagi segala ujiannya... 
i'm proud being muslim...





SALAM RAMADAN



Bulan ramadan adalah bulan keberkatan,
setiap amalan anak Adam yang dilakukan dengan ikhlas akan 
diganjari pahala berlipat kali ganda.
Begitu juga jika anda melakukan kesalahan dan dosa,
 maka pembalasannya juga berlipat kali ganda.